دوران بارداری

تتو در بارداری چه خطرهایی دارد؟ | عوارض هاشور در بارداری

آیا انجام تتو در بارداری عوارض دارد ؟ عوارض جسمانی هاشور در بارداری برای جنین چیست ؟ یکی از نکات مهم که باید در دوران بارداری رعایت شود انجام تتو و هاشور در بارداری است. در این مقاله به بیان نکاتی برای انجام تتو میپردازیم. با ما همراه باشید.

 

 

 میکروپیگمنتیشن در بارداری

تاتو قبل از بارداری , هاشور در بارداری

 

 

تتو در بارداری چه خطرهایی دارد؟

نزدیک عید نوروز است و خیلی‌ها سراغ تتوی ابرو، خط چشم و خط لب و … می‌روند اما اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، باز هم می‌توانید چنین کاری انجام دهید؟

البته ممکن است بعضی‌ها با دیدن یک فیلم یا سفر به کشورهای دیگر، از مادران سرزمین‌های دیگر ایده بگیرند و بخواهند با انجام یک تتوی کوچولو، خاطرات دوره بارداری را برای خودشان ماندگارتر کنند!

در هر صورت نقش و نگار تتو مهم نیست؛ فقط اگر قصد انجام چنین کاری را دارید، شاید بهتر باشد اول خطراتش را بررسی کنید و بعد دست به کار شوید!

 

تتو در بارداری و شیردهی؟

مطالعات کمی در مورد ایمنی تتو کردن برای مادران باردار و شیرده انجام شده اما با این حال توصیه‌هایی وجود دارد که می‌توان با رعایت‌شان هرگونه ریسک مرتبط را به حداقل رساند.

برای این کار نکات زیر را به خاطر بسپارید:

حتما از تتوکاران حرفه‌ای و دوره‌دیده کمک بگیرید.

مکانی که برای تتو به آن مراجعه می‌کنید، باید بخش مجزایی برای تتو کردن داشته باشد و بهداشت را کاملا رعایت کنند.

مطمئن شوید تتوکار از دستکش‌های استریل و تازه برای هر یک از مشتریانش استفاده می‌کند.

به بهداشت محیط دقت کنید.

مطمئن شوید تتوکار برای تمیز و استریل کردن تجهیزاتش از اتوکلاو استفاده کند یا تجهیزات یکبار مصرف به کار ببرد.

تمام سوزن‌ها باید تمیز باشند و تازه از بسته‌بندی بهداشتی‌شان خارج شده باشند.

تتوکار باید از رنگ‌ها و جوهرهای استریل استفاده کند که درشان پلمپ باشد یا حداقل رنگ‌ها را در ظرف‌های جداگانه برای مصرف هر فرد ریخته و باقیمانده‌اش را دور بریزد.

یادتان باشد شما باردار هستید و سلامت شما و جنین از همه‌چیز مهم‌تر است؛ پس تعارف نکنید و در پرسیدن هر گونه سوال در خصوص سالم و بهداشتی بودن تجهیزات و حتی کنترل شخصی این موارد، کوتاهی نکنید.

اگر احساس کردید تتوکاری که به او مراجعه کرده‌اید، به سختی در مورد کار و لوازم و … اطلاعات می‌دهد یا در هر زمینه‌ای مرتبط با سلامت و بهداشت تجهیزاتش پنهان‌کاری و … می‌کند، شک نکنید که یک جای کار می‌لنگد و بدون معطلی محل را ترک کنید.

اگر بعد از انجام تتو به بهداشت محیط و لوازمی که برایتان استفاده شده، نگران شدید حتما با پزشک متخصص تماس بگیرید و او را در جریان بگذارید تا هرچه سریع‌تر از شما آزمایش هپاتیت، HIV و سفلیس بگیرد.

 

خطراتش چیست؟

اولین خطری که ممکن است حین تتو برای یک خانم باردار یا شیرده پیش بیاید، عفونت است؛ در صورتی‌که تتو با لوازم بهداشتی و در محیطی سالم انجام شود، احتمال انتقال عفونت به فرد بسیار کاهش می‌یابد.

با این حال فراموش نکنید که عفونت‌های خطرناکی مثل هپاتیت B یا HIV می‌تواند در طول بارداری به جنین منتقل شود؛ البته ریسک انتقال این عفونت‌ها در شیردهی کمتر است اما محال نیست!

ضمن اینکه علائم این بیماری‌ها چند سالی طول می‌کشد تا قابل رویت باشند و برای تشخیص نوع این عفونت‌ها ممکن است نیاز به تست عملکرد کبد وجود داشته باشد.

یک تتوی تازه، زخم بازی است که آماده جذب عفونت است و از جمله نشان‌های یک تتوی عفونت‌کرده می‌توان به این موارد اشاره کرد:

تب یا لرز

بوی تعفن، چرکی شدن زخم و ناحیه اطراف تتو

رشد بافت دور تتو و تشکیل ضایعه پوستی

ظهور خطوط تیره روی تتو یا اطرافش

اگر مراقبت‌های بعد از تتو را طبق دستور تتوکارتان انجام دهید، ریسک عفونی شدن تتو کاهش می‌یابد. با این حال اگر خانمی کوچکترین نشانه‌ای از عفونت پیدا کرد، باید سریع خود را به پزشک متخصص برساند.

نکته دیگری که لازم است بدانید، ایمنی رنگ‌هایی است که برای تتو به کار می‌روند و مطالعات کمی در این زمینه و تاثیرش بر بارداری انجام شده است.

ممکن است مواد شیمیایی موجود در این رنگ‌ها به جنین منتقل شوند و رشد او را، به خصوص در طول ۱۲ هفته اول، تحت تاثیر قرار دهند.

 

 

ترمیم هاشور ابرو در بارداری

هاشور زدن ابرو در بارداری , تتو در بارداری

 

چیزهایی که باید نگرانش باشید

تتو کردن تصمیمی نیست که با آن سهل‌انگارانه برخورد کنید چون تغییری همیشگی روی صورت یا بدن‌تان ایجاد می‌کند. بنابراین بسته به نقطه تتو و طرحی که انتخاب کرده‌اید، ممکن است با رشد جنین طرح و شکل تتو تغییر کند و بعد از زایمان هم دیگر شبیه طرح اولیه نباشد!

 

نقش حنا چطور؟

در بعضی فرهنگ‌ها از نقش حنا برای خوش‌شانسی مادر باردار استفاده می‌کنند و معمولا آن را روی شکم مادر، در سه ماهه آخر بارداری می‌کشند. حنا می‌تواند با رنگ طبیعی‌اش بین یک تا ۲ هفته (بسته به محل نقش حنا) روی پوست دوام بیاورد. نقش حنا در طول بارداری ضرری ندارد اما به شرطی که واقعا از حنای طبیعی که به رنگ قرمز و قهوه‌ای است، استفاده شود؛ یادتا باشد حنای سیاه هم ممنوع است! این نوع حنا ماده‌ای شیمیایی موسوم به PPD دارد که می‌تواند به پوست آسیب‌های شدید رساند و پوست بسوزد و تاول بزند.

 

عوارض هاشور ابرو در دوران بارداری

ضرر رنگ ابرو به دلیل مقدار کم آن، به پای رنگ مو نمی‌رسد اما ترجیحا نباید استفاده شود. بسیاری از مادران باردار اصرار دارند در دوران بارداری مو‌های‌شان را رنگ کنند، ناخن بکارند یا ناخن‌های‌شان را طراحی کننداما نگرانند مبادا این کار‌ها تأثیر نامطلوبی روی جنین بگذارند.بسیاری از ‌پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام کار‌های زیبایی همراه با مواد شیمیایی مانند رنگ کردن مو را را در دوران بارداری برای خانم‌ها ممنوع کرده‌اند. بعضی دیگر از متخصصان هم توصیه می‌کنند این گونه کار‌ها نباید در ماه‌های اول صورت بگیرد اما بعد از آن مانعی ندارد. بنابر‌این از دکتر زهره لواسانی درباره انجام کار‌های زیبایی در دوران بارداری منع یا آزاد بودن آن و تأثیرش بر روی جنین پرسیدیم.

دکتر لواسانی درباره انجام اقدامات زیبایی برای خانم‌های باردار می گوید:« هنوز تحقیق و پژوهش دقیقی درباره اثر این کار‌ها در دوران بارداری انجام نشده است. اما با شناختی که از ساختار مواد شیمیایی، عملکرد آن و ضررش برای بدن انسان به دست آمده به راحتی می‌فهمیم که این مواد برای بدن بسیار مضرند. اکنون تصور کنید این مواد شیمیایی بر بدن یک خانم باردار و جنینش چقدر می‌تواند تأثیر داشته باشد.»او برخی از اقدامات زیبایی را نام می‌برد و توضیح می‌دهد:« برای مثال رنگ مو ماده‌ای شیمیایی است.

اکسیدان نیز علاوه بر شیمیایی بودن، تراتوژن یا سمی است که آن را با رنگ مو مخلوط کرده و روی سر می‌‌گذارند که بعد از مدتی جذب پوست می‌شود. بنابر‌این توصیه می‌کنم که خانم‌های باردار زودتر از هفته سی‌و‌هفتم مو‌های خود را رنگ نکنند».این متخصص زنان و زایمان مادران باردار را از استفاده از عطر و ادکلن منع کرده و دلیل آن را درصد زیاد الکل موجود در آن می‌داند و درباره رنگ ابرو و تتو‌های صورت توضیح می دهد:«دکتر لواسانی قرمزی چشم خانم‌ها بعد از رنگ گذاشتن مو را مواد شیمیایی موجود در آن می‌داند و می‌گوید:« من بیماری داشتم که در ابتدای ماه نهم بارداری مو‌هایش را رنگ گذاشته بود و دو روز بعد به دلیل عوارض همین مواد شیمیایی، کیسه آبش پاره شد و مجبور شد زایمان کند. در این مدت حتی حنا هم نباید استفاده شود.»

 

مضرات هاشور ابرو در دوران بارداری

مادران باردار بهتر است دور لاک زدن را هم خط بکشند چون لاک ناخن ماده‌ای شیمیایی و حاوی سرب است. در صورتی که انگشتان نفس می‌کشند و لاک زدن مداوم باعث زردی ناخن و جذب مواد مضر آن به بدن خانم‌ها و جنین‌شان می‌شود. به همین دلیل دکتر لواسانی به مادران باردار درباره کاشت ناخن هشدار می‌دهد:

« بهداشت ناخن بسیار مهم است چرا که اگر ناخن‌ها دچار قارچ شوند، درمان آن طول می‌کشد و قارچ آن نیز به درمان بسیار مقاوم است. این قارچ برای بارداری و بهداشت جنین به شدت خطر دارد.»تتو‌های روی صورت و بدن نیز به دلیل درد و فشاری که ایجاد می‌کنند نباید استفاده شوند. چون استرس و فشار آن ممکن است باعث پاره شدن کیسه آب نوزاد شود.

بنابر‌این دلیل دکتر لواسانی تأکید می‌کند:« خانم‌های باردار بهتر است در طول ماه‌های بارداری از انجام اقدامات زیبایی این چنینی پرهیز کنند. چون سیر تکامل جنین بسیار حساس است و مادران باردار باید بسیار مراقب سلامت جنینشان باشند.»میکروپیگمنتیش از خانواده تاتو است ولی با تاتوهای سنتی تفاوت هایی دارد از جمله اینکه میکروپیگمنتیش توسط دستگاهها و رنگ های استاندارد انجام می شود در نتیجه ایمنی و بهداشت این کار بالا است و این دستگاهها دارای کاتریج های یکبار مصرف است و تفاوت دیگر در ته رنگ هایی است که تاتو قدیمی ایجاد می کند و رنگ های مورد استفاده در پیگمنتیش حداقل تغییر رنگ را دارند و چون عمق کاشت میکروپیگمنتیش از تاتو های سنتی کمتر است عوض کردن مدل، رنگ و شکل بر روی آن راحت تر است.

در این روش ، رنگ مانند دانه های مو و در جهت رویش موهای ابرو روی پوست می نشیند و تفاوت آن با تاتوهای قدیمی این است که دیگر یک کادر پر رنگ و ناجور وجود ندارد ، فقط تارهایی مانند مو با سوزن نازکی داخل ابرو کشیده می شوند که خیلی هم پر رنگ و مشخص نیستند بلکه رنگی طبیعی دارند.تفاوت پیگمنت با تاتو در روش اجرای آن ، همچنین بدون درد و خونریزی بودن آن است که در نتیجه التهاب کمتری در افراد ایجاد می کند. در گذشته فردی که تاتو انجام می داد ممکن بود

تا مدت ها از فعالیت های روزانه خود دور شود یا نتواند در اجتماع ظاهر شود ولی در این روش ، بسته به نوع پوست و ویژگی های بدن افراد ، التهاب و زخم بسیار کم است.در پیگمنت به دلیل استفاده از کارتریج های یک بار مصرف و رنگ های تست شده ، ایمنی و بهداشت کار بسیار بالا و خطر انتقال بیماری بسیار کم است.

با توجه به ظریف بودن سوزن های این دستگاه ، درد حاصل از این کار به شدت کاهش یافته و می توان به جرات ، کلمه پیگمنت بدون درد را به کار برد.شایان ذکر است میکروپیگمنتیش در صورتی که با دستگاه استاندارد و توسط پیگمنتر حرفه ای مسلط به طراحی کامل صورت انجام گیرد کاری زیبا و طبیعی می شود.

 

مضرات هاشور ابرو

رنگ های میکروپیگمنتیشن آمیا تنها دستگاه ها و رنگ های دارای مجوز وزارت بهداشت در ایران است و این مرکز با توجه به حساسیت رعایت اصول ایمنی در امر میکرو پیگمنتیشن از دستگاه ها و رنگ های آمیا استفاده می نماید.رنگ های ابروی آمیا دارای تنوع رنگ زیادی بوده و در نتیجه با ترکیب رنگها ، محدودیتی در رنگ دلخواه درخواست کننده هاشور ابرو وجود ندارد.ماندگاری این رنگها با توجه به جنس پوست افراد، شرایط زندگی، شرایط آب و هوایی و نحوه زندگی افراد متفاوت است و نمی توان زمان دقیقی را برای ماندگاری رنگ ها مشخص کرد و معمولا افراد با پوست های خشک ماندگاری رنگ بالاتری دارند.

 

پوست چرب

هاشور ابرو یک تکنیک است که توسط دستگاههای تاتو قدیمی نیز قابل اجرا است ولی با دستگاههای جدید میکروپیگمنتیش به صورت زیباتر و طبیعی تر انجام می شود و در اکثر موارد زمانی که میکروپیگمنتیش به اصطلاح جا می افتد تشخیص مرز بین پیگمنت ها و ابروی خود شخص به سختی صورت می گیرد.

یکی از کاربردهای میکروپیگمنتیشن اصلاح تاتوهای قبلی هم از نظر شکل و هم از نظر مدل است و می توان حالت کادری و بدرنگی های تاتوهای قبلی را اصلاح و تبدیل به هاشور کرد.با توجه به اینکه در میکروپیگمنتیشن ابرو رنگدانه نسبت به تاتوهای قدیمی در عمق کمتری کاشته می شود (و در نتیجه امکان تغییر شکل، رنگ و مدل را به ما می دهد) نیاز به ترمیم دارد و تعداد جلسات ترمیم با توجه به موضع پیگمنت و داشتن تاتوی قبلی متفاوت است.

 

میکروپیگمنتیشن ابرو

باید اصول پیگمنتیشن را کاملا دانست و آن را به نحو احسن انجام داد.شخصی که هاشو ر ابرو را برای متقاضی انجام میدهد باید طراحی قوی داشته باشد و ساختار ویژگی های پوست و اصول طراحی چهره و ترکیب رنگ را به خوبی بداند.مرکز میکروپیگمنتشن و زیبایی نورا طب ظفر با متخصصین حرفه ای، با تجربه و آگاه از اصول زیبایـــــــی شناختـــی و طراحــی چهــره، با استفاده از جدیدترین و استانداردترین دستــگاه ها بدون هیچگونه درد و خونریزی به همراه وسایل یکبار مصرف استریل و با رعایت اصول بهداشتی سعی نموده تا مراجعین از بهترین خدمات در میکروپیگمنتیشن ابرو ( هاشور ابرو – سایه ابرو ) بهره مند شوند.

 

 

 تاتو خط چشم در بارداری

عوارض تاتو در بارداری

تتو در بارداری چه خطرهایی دارد؟ | عوارض هاشور در بارداری

 

منبع: جوان ایرانی / نی نی بان / نی نی سایت

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا