بهداشت و سلامت

متفورمین و لاغری | تاثیرات قرص متفورمین بر کاهش وزن

متفورمین و لاغری : تاثیر داروی متفورمین بر کاهش وزن و لاغری چیست ؟ آیا متفورمین لاغر میکند ؟ در اینجا با مقاله ای درباره بهداشت و سلامت ، تاثیرات داروی متفورمین بر کاهش وزن در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 چند کیلو لاغری با متفورمین

بهترین موقع خوردن قرص متفورمین برای لاغری ، متفورمین و لاغری

 

 

متفورمین و تاثیر آن بر لاغری

اگر به دنبال تاثیر متفورمین برای لاغری هستید خواندن این مطلب به شما توصیه می شود. در این مقاله می خواهیم بدانیم که آیا استفاده از متفورمین برای لاغری بی خطر است یا خیر و اینکه چرا گاهی پزشکان آن را برایتان تجویز می کنند؟ پیش از اینکه تصمیم بگیرید از قرص متفورمین برای لاغری استفاده کنید بهتر است اطلاعاتی درباره چگونگی تاثیر این قرص و عوارض آن، نحوه عملکرد متفورمین برای لاغری کسب کنید. برای تصمیم گیری درست با ما همراه شوید.

 

متفورمین برای لاغری ؛ متفورمین چیست؟

متفورمین در سال ۱۹۵۰ به بعد به عنوان یک داروی شایع برای درمان و پیشگیری دیابت نوع ۲ مورد استفاده قرار گرفت. یکی از تاثیرات متفورمین برای لاغری کاهش وزن است اما عوارض جانبی متفورمین برای لاغری کم است و هزینه اش نیز بالا نیست. کاهش وزن معمولا برای کم شدن خطر دیابت نوع ۲ مطلوب است. آیا همه می توانند از متفورمین برای لاغری استفاده کنند؟

 

متفورمین برای لاغری و کاهش وزن افراد چاق بی خطر است. با این حال شاید مصرف این دارو برای همه مناسب نباشد، مخصوصا آنهایی که اضافه وزنشان زیاد بالا نیست. پس قبل از مصرف حتما با پزشکتان در میان بگذارید. بر اساس تحقیقات، متفورمین به کاهش وزن برخی افراد کمک می کند. با این حال دقیقا مشخص نیست که چرا متفورمین باعث کاهش وزن شود. یک تئوری این است که شاید متفورمین با پایین آوردن اشتها باعث می شود کمتر غذا بخورید. حتی ممکن است چگونگی ذخیره سازی و استفاده از چربی های بدن را نیز تغییر دهد.

 

تاثیر متفورمین برای لاغری چه مدت طول می کشد؟

برخی تحقیق ها نشان داده اند متفورمین موجب کاهش وزن می شود اما راه حل سریعی نیست. بر اساس یک تحقیق بلند مدت، کاهش وزن مربوط به متفورمین به مرور و طی یک تا دو سال اتفاق می افتد. مقدار کاهش وزن نیز در هر فرد متفاوت است. در این تحقیق متوسط وزن کم شده پس از دو سال ۲ تا ۳٫۵ کیلوگرم بوده است.

 

مصرف دارو بدون رعایت عادات سالم دیگر، ممکن است سبب کاهش وزن نشود. اشخاصی که در طول مصرف متفورمین رژیم غذایی سالم و ورزش دارند بیشتر وزن کم می کنند. شاید دلیلش این باشد که متفورمین مقدار کالری سوزی در طول ورزش را تقویت می کند. اگر ورزش نکنید از این مزیت نیز محروم می شوید.

 

کاهش وزن ممکن است تا زمان مصرف متفورمین ادامه دار باشد. این یعنی اگر این دارو را متوقف کنید، احتمال بازگشت به وزن اولیه تان زیاد است. حتی اگر هم مصرف دارو را ادامه دهید، ممکن است به مرور وزن کم شده برگردد

 

آیا متفورمین برای لاغری جادو می کند؟

به عبارت دیگر، متفورمین قرص جادویی کاهش وزن نیست که خیلی ها منتظرش هستند. این قرص فقط در بعضی افراد موجب کاهش وزن می شود. یکی از مزایای متفورمین این است که اگر موجب کاهش وزن نشود منجر به افزایش وزن هم نمی شود.

 

در دیگر داروهای درمان دیابت نوع ۲ کاهش وزن دیده نمی شود. متفورمین تنها کالری دریافتی را کاهش می دهد و تاثیری بر درصد چربی بدن ندارد. همچنین مصرف متفورمین برای لاغری در کنار ورزش، تاثیر بالاتری روی کاهش وزن بدن نسبت به ورزش تنها دارد.

 

چرا پزشک متفورمین برای لاغری تجویز می کند؟

اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ یا پیش دیابت یا اضافه وزن و چاقی باشید ممکن است پزشک برای کنترل دیابت متفورمین تجویز کند. در واقع حتی اگر مبتلا به دیابت و پیش دیابت هم نباشید ممکن است این دارو برایتان تجویز شده باشد.

 

به این نوع استفاده از متفورمین استفاده خارج از دستور العمل می گویند، یعنی سازمان جهانی غذا متفورمین را به عنوان یک داروی کاهش وزن نمی شناسد و تایید نمی کند. در نتیجه اطلاعات کمی درباره تاثیر گذاری آن روی کاهش وزن وجود دارد.

 

متفورمین برای لاغری چگونه عمل می کند؟

یکی از ویژگی های اصلی متفورمین، کاهش مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین از دلایل اصلی ابتلا به دیابت و از عوامل کمک کننده به کاهش وزن است و می تواند منجر به سندروم تخمدان پلی کیستیک شود. متفورمین، مقدار تولید گلوکز کبد و جذب آن توسط روده را کاهش می دهد اما جذب از طریق عضلات را بالا می برد

 

دوز مورد نیاز متفورمین برای لاغری چقدر است؟

اگر پزشک برایتان متفورمین تجویز کرد، خودش نیز درباره مقدار دوز مصرف آن تصمیم می گیرد. احتمالا مصرف متفورمین را از دوز پایین شروع می کنید و طی چند هفته مقدار آن را افزایش می دهید. این کار مقدار عوارض جانبی کاهش می دهد.

 

مصرف متفورمین برای لاغری چه عوارضی دارد؟

به این نکته توجه داشته باشید که مصرف متفورمین ممکن است موجب تهوع، بی اشتهایی، استفراغ، ناراحتی معده و ناراحتی گوارش، تنگی نفس، دردهای عضلانی، تشنج و رعشه، اختلالات گفتاری – رفتاری و حواس پرتی شود. در صورت مشاهده چنین علائمی بلافاصله مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک مراجعه کنید.

 

مواردی که علاوه بر متفورمین برای لاغری موثر است؟

اگر در طول مصرف متفورمین وزن کم کردید ممکن است نتیجه مصرف این دارو باشد یا نباشد. کاهش وزن دلایل دیگری را نیز شامل می شود. برای مثال، برخی مشکلات سلامتی موجب از دست دادن اشتها شوند. این مشکلات عبارتند از:

 

افسردگی
استرس
اضطراب

بیماری مزمن انسدادی ریه
سرطان

ایدز

پارکینسون

داروهای دیگری نیز موجب کاهش وزن می شوند:
داروهای شیمی درمانی

داروهای خاص تیروئید شامل لووتیروکسین، لیوتریرونین و لیوتریسکس
داروهای بیش فعالی مانند: آمفتامین / دگزوآرو آمفتامین (Adderall) و متیل فنینید

 

 

جلوگیری از عوارض متفورمین

کیا متفورمین خوردن لاغر شدن

 

همچنین مشکلات سیستم گوارشی که موجب کاهش وزن می شوند عبارتند از:

اسهال
سندروم روده تحریک پذیر

عفونت معده یا روده
جراحی معده یا روده

 

در صورت نداشتن مشکل دیابت آیا می توان متفورمین استفاده کرد؟

متفورمین برای کسانی که مشکل مقاومت به انسولین دارند و کسانی که سالم هستند در کاهش وزن کمک می کند. اما در افراد سالم، کاهش وزن چشم گیری ایجاد نمی کند. استفاده از دارویی مانند متفورمین بدان معنا نیست که بعد از مصرف هرچیزی دلتان خواست بخورید و انتظار کاهش وزن داشته باشید. خوردن دارویی مانند متفورمین در کنار یک برنامه غذایی سالم همراه با ورزش، موثر است.

 

اگر نگران کاهش وزن باشم چه؟

متفورمین دارویی نسبتا بی خطر است و عوارض جانبی آن معمولا با گذشت زمان از بین می رود. هر نوع کاهش وزنی که با خوردن این دارو به دست می آورید موقت و ناچیز است. اما اگر نگران مقدار وزنی هستید که هنگام خوردن متفورمین کم کرده اید با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می تواند تشخیص دهد چه چیزی موجب کاهش وزنتان شده و اگر نگرانی باشد دستور العمل به شما خواهد داد.

 

چه متفورمین مصرف کنید یا خیر، در صورت کاهش وزن مرتب و نداشتن انرژی و اشتها باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر بی دلیل و بدون هیچگونه تلاشی طی ۶ تا ۱۲ ماه اخیر بیش از ۵ کیلوگرم وزن کم کرده باشید نیز باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

در صورت مصرف متفورمین برای لاغری با پزشک خود مشورت کنید

مسیر رسیدن به کاهش وزن از فردی به فرد دیگر متفاوت است. روش کاهش وزن پزشکان متخصص، ترکیبی از رژیم غذایی سالم و ورزش است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رژیم غذایی با مشاورین به اندام صحبت کنید مخصوصا اگر مبتلا به بیماری هایی نظیر دیابت هستید.

 

برخی از سوالاتی که می توانید از پزشک خود بپرسید:

یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی توصیه کنید که به کاهش وزن من کمک کند؟
آیا من واقعا برای کاهش وزن به دارو نیاز دارم؟

 

هدف مناسب کاهش وزن برای من چیست؟
آیا برای انجام درست رژیم غذایی به کمک یک متخصص تغذیه یا مشاور نیاز دارم؟
اگر وزن کم کنم آیا می توانم مصرف برخی از داروهای مربوط به دیابت، کلسترول بالا یا فشار خون بالا را قطع کنم؟

 

آیا با خوردن قرص متفورمین لاغر میشویم؟

خیلی از افراد می‌خواهند سریع لاغر شوند و تمایل چندانی هم به ورزش ندارند به همین دلیل خیلی راحت به مصرف داروهایی ه ممکن است وزن آنها را کاهش بدهند، ‌روی می‌آورند.

 

خانم ۳۱ ساله‌ای در رابطه با قرص متفورمین می‌گوید: تمایل دارم وزن خود را پایین بیاورم ولی با ورزش نمی‌توان سریع به نتیجه رسید ضمن اینکه در کنار ورزش باید یک رژیم غذایی خاص هم داشت و به همین دلیل به انواع و اقسام دارو فکر کردم و به این نتیجه رسید که شاید متفورمین برای کاهش وزن مناسب باشد.قرص متفورمین برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند و اضافه وزن دارند تجویز می‌شود،‌ با این استدلال به مصرف این قرص روی آوردم، ولی خیلی سریع مصرف آن را کنار گذاشتم چون با مشورت پزشک متوجه شدم عوارض این دارو برای من بسیار زیاد است و نباید از آن استفاده کنم

 

مصرف خودسرانه متفورمین برای لاغری، خطرناک است

هرچند عارضه مصرف متفورمین، نسبت به داروهای مشابه آن کمتر است،‌ اما مصرف‌کنندگانی که با هدف لاغری آن را می‌خورند، باید بدانند که چاقی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های دیگر مانند کم‌کاری تیروئید یا پرکاری غدد فوق‌کلیوی باشد و مصرف خودسرانه دارو، این بیماری‌ها را از چشم پزشک و خود فرد دور نگه‌می‌دارد و باعث به خطر افتادن هر چه بیشتر سلامت با پیشرفت بیماری می‌شود.

 

هرچند عارضه مصرف متفورمین، نسبت به داروهای مشابه آن کمتر است،‌ اما مصرف‌کنندگانی که با هدف لاغری آن را می‌خورند، باید بدانند که چاقی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های دیگر مانند کم‌کاری تیروئید یا پرکاری غدد فوق‌کلیوی باشد و مصرف خودسرانه دارو، این بیماری‌ها را از چشم پزشک و خود فرد دور نگه‌می‌دارد و باعث به خطر افتادن هر چه بیشتر سلامت با پیشرفت بیماری می‌شود.

 

دکتر محمدرضا مهاجرتهرانی،عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در هفته نامه سلامت نوشت:

متفورمین برای افزایش حساسیت به انسولین بیماران دیابتی تجویز می‌شود. این دارو نسبت به رقبای خود عارضه کمتری دارد و می‌تواند باعث کاهش حدود ۱ تا ۲ کیلوگرم وزن در ماه شود اما برخی افراد غیردیابتی هم، برای کاهش وزن، متفورمین استفاده می‌کنند در حالی که پایین آوردن وزن، جزو عوارض این دارو محسوب می‌شود و نه محاسن آن. از این رو،‌ استفاده از آن به‌عنوان داروی کاهنده وزن در افرادی که دیابتی نیستند یا از نارسایی کلیه‌ها رنج می‌برند، باید زیر نظر و با تجویز پزشک معالج یا متخصص تغذیه باشد.

 

افرادی که اضافه‌وزن چندانی هم ندارند، باید با یک رژیم غذایی اصولی و کم‌کالری در کنار فعالیت بدنی مناسب در طول روز، وزن خود را پایین بیاورند و با روی آوردن به مصرف داروهای شناخته و ناشناخته، سلامت خود را به خطر نیندازند. این افراد می‌توانند فیبرهای غذایی بیشتری مانند انواع میوه‌ها، سبزی‌ها و صیفی‌ها را به جای قرص‌های لاغری در برنامه روزانه خود قرار دهند و مطمئن باشند که با این کار، هم سلامتشان بیشتر حفظ می‌شود و هم زودتر به نتیجه دلخواه که همان تناسب اندام است، می‌رسند.

 

هرچند عارضه مصرف متفورمین، نسبت به داروهای مشابه آن کمتر است،‌ اما مصرف‌کنندگانی که با هدف لاغری آن را می‌خورند، باید بدانند که چاقی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های دیگر مانند کم‌کاری تیروئید یا پرکاری غدد فوق‌کلیوی باشد و مصرف خودسرانه دارو، این بیماری‌ها را از چشم پزشک و خود فرد دور نگه‌می‌دارد و باعث به خطر افتادن هر چه بیشتر سلامت با پیشرفت بیماری می‌شود. از طرف دیگر، مصرف خودسرانه متفورمین می‌تواند باعث ایجاد برخی عوارض گوارشی مانند تهوع، استفراغ، ‌درد شکم، اسهال و تغییر اجابت مزاج شود. ضمن اینکه مصرف خودسرانه این دارو در افرادی که نارسایی کلیه و درجاتی از افزایش کراتینین خون دارند، بسیار خطرناک است بنابراین نباید آن را بدون تجویز پزشک مصرف کرد

هشدار

هیچ وقت به طور خودسرانه این دارو را مصرف نکنید.
باید متذکر شوم که استفاده از این دارو یا هر داروی دیگری برای لاغر شدن، باید تحت نظر پزشک و با تجویز ایشان باشد تا دچار عوارض جانبی یا مشکل ناشی از مصرف آن دارو نشوید.

 

 

لاغری با متفورمین و ونوستات

عوارض قرص متفورمین

 

متفورمین و لاغری | تاثیرات قرص متفورمین بر کاهش وزن

 

منبع : سایت دکتر کرمانی / دلگرم / برترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا