بهداشت و سلامت

درمان سریع سرماخوردگی | علل و راه های درمانی

درمان سریع سرماخوردگی : چگونه سرماخوردگی را درمان کنیم ؟ راه های مقابله با سرماخوردگی چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره بهداشت و سلامت ، راه های پیشگیری از سرماخوردگی در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 

برای پیشگیری از سرماخوردگی چه بخوریم

پیشگیری از سرماخوردگی در طب سنتی ، درمان سریع سرماخوردگی

 

 

چه کنیم تا سرما خوردگی را سریع بر طرف کنیم

 

سرماخوردگی چیست ؟

سرماخوردگی وگلودرد یک عفونت حاد ( کوتاه مدت ) ویروسی درقسمت مجرای تنفسی فوقانی است که ازطریق هوا مانند عطسه کردن یا تماس با افراد مبتلا به بیماری ازفردی به فرد دیگر سرایت می کند.

 

علائم سرماخوردگی چیست ؟

آب ریزش وگرفتگی بینی ، گلودرد ،بی تابی والتهاب ازعلائم عمده آن است . بیشتر اوقات گلودرد به تنهایی وجدای ازسرماخوردگی ،خود یک علامت جدی است . مثل گلودرد استرپتوککی ( میکروبی ) که احتیاج به تشخیص پزشکی ودرمان با آنتی بیوتیک دارد .زمانی که عفونت ویروسی است ،آنتی بیوتیک ها تاثیری دربهبود سرماخوردگی ندارند لذا برای رهایی هرچه سریع ترعلاوه برمراجعه به دکتر درصورت ابتلاء می توان باتغذیه مناسب و رعایت نکات لازم ویا استفاده ازبرخی گیاهان مفید پیشگیری کرد وباید به درمان هرچه سریع تربیماری کمک کرد .

 

پس به خاطر داشته باشیم:

۱- محیط مرطوب وگرم باعث تسریع بهبود می شوند. کسانی که به سختی دچار سرماخوردگی می شوند ،علاوه براستراحت می توانند با استفاده ازداروهای بازکننده گرفتگی بینی مانند پزودوفردرین وفنیل فرین به طور موقت بینی راباز کنند، اما اغلب مجددا بینی دچار گرفتگی می شود .

 

۲- درصورت ابتلا، استراحت کردن ، نوشیدن مایعات فراوان بویژه شکل گرم آن مانند چای ویاغذاهای گرم مثل سوپ باعث بهبود سریع سرماخوردگی است .

 

۳- کنترل درجه حرارت بدن درهرچند ساعت بویژه دراوایل سرماخوردگی ضروری است .زیرا افزایش دمای بدن ازحالت طبیعی ( بالای ۳۷ درجه ) تب محسوب می شود وممکن است باعث بروز اختلالاتی درسیستم بدن بویژه درکودکان موجب بروز تشنج وعواقب جبران ناپذیر بعدی گردد . پس به هرطریق ممکن مانندخیس کردن حوله درآب خنک ویا محلول آب والکل وتماس آن با نقاطی مثل پیشانی ، پشت یا پای بیمار و شستشوی آن باید دمای بدن وتب را پایین بیاوریم وازهرگونه عملی که باعث افزایش دمای بدن شود مانند استفاده ازپتو ویا نزدیک کردن شخص بیمار به بخاری خودداری گردد

 

۴- نوشیدن مایعات مختلف مانندآب آبمیوه چای وغیره باعث دفع مکرر آنها ودر نتیجه کاهش دمای بدن می شود راتوصیه می کنیم .

۵- با توجه به اینکه وسایل گرمازای مورد استفاده درمنزل مثل بخاری یاشومینه هوای اتاق راخشک می کنند ، بهتر است برای تامین رطوبت موردنیاز اتاق ازکتری آب برروی بخاری ویا دیگر دستگاه های ایجاد بخار استفاده کنیم .

 

۶- تغذیه مناسب به همراه استفاده ازفرآورده های گیاهی مفید ومکمل های غذایی

ویتامین c

مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین c وهمچنین میوه های سرشار ازویتامین c دراین فصل توصیه می شود . ویتامین c دربیماری های برونشیت مزمن ،نقش مهمی درحفظ ریه ها دارد. به طوری که طبق بررسی های محققان افرادی که روزانه سیصد میلی گرم ویتامین c مصرف می کنند ، احتمال ابتلا به این بیماری درآنها سی درصد کاهش پیدا می کند . ویتامین c را می توان ازمرکبات بویژه لیموشیرین ، پرتقال ، گریپ فروت وهمچنین درسیر، میخک ،لیمو،فلفل وموادغذایی چون فلفل تند قرمز وسوپ مرغ وماست دریافت کرد.

 

«سیر » و«شلغم » طبیبان الهی

« سیر » این طبیب گیاهی علاوه برخواص دارویی وتغذیه ای به دلیل داشتن ماده ضد ویروسی گزینه خوبی برای مصرف چه درهنگام سلامت وچه درزمان سرماخوردگی است وبرای رفع بوی آن نیز می توان سیب یاعسل مصرف ویا به شکل نیم پزو خردکرده استفاده کرد.
« شلغم » نیز به مانند سیرخواص مفید زیادی دارد واستفاده ازشلغم نیزدرفصل سرد توصیه می شود که می توان به شکل خام درسالاد یا به صورت پخته با نمک وشکر مصرف کرد.

 

ماست

اگرجزوافرادی هستید که به سرماخوردگی ناشی ازآلرژی وحساسیت فصلی دچار هستید ، توصیه می کنیم برای پیشگیری ازسه ماه قبل ماست مصرف کنید ،چون ماست ازجمله موادی است که باعث افزایش ایمنی وسیستم دفاعی بدن می شود وبدن رادرمقابله باعوامل عفونی وآلرژی آماده می کند واگربه خوردن ماست علاقه چندانی ندارید ، می توانید مصرف پیاز را دربرنامه غذایی خود افزایش دهید ، چون پیاز نیز ازبالا برنده های کارآیی سیستم دفاعی بدن است .

 

بخورها ودم کرده های گیاهی

استفاده ازدم کرده ها و بخورهای گیاهی ازدیرباز مورد استفاده بوده که آثار مثبتی داشته است ودر صورت آگاهی ازمصرف صحیح آن بهترین پیشگیری کننده ازسرماخوردگی است .

– بخور گیاهانی مانند تخم گشنیز، مخلوط گیاه آویشن باگل بنفشه ،ریحان با پونه خشک برای سرماخوردگی بویژه درخروج ترشحات سینوسی درمبتلایان به سینوزیت بسیارمفید است.

 

– معجون عسل به اضافه لیموترش به همراه یک لیوان آبجوش درسرماخوردگی با منشا سرما مفید است

– آب آناناس درتسکین التهاب گلو مفید است.

 

– مصرف ریشه شیرین بیان ومریم گلی دربهبود سرماخوردگی موثر است البته افرادی که دچار اختلالات فشارخون هستند درمصرف شیرین بیان احتیاط کنند.

 

مکمل های غذایی برای جلوگیری از سرماخوردگی

-روی ( zn )

استفاده ازمکمل های روی درزمان سرماخوردگی باعث کاهش قدرت ویروس ها برای احاطه سلول های بدن وکمک به سلول های ایمنی برای مبارزه باسرماخوردگی می شود وعلائم سرماخوردگی را تسکین می دهد.

 

برای بهبود سرماخوردگی ، قرص هایی که حاوی ۱۳ تا ۲۵ میلی گرم گلوکونات روی ، گلسین – گلوکونات روی یا استات روی می باشند هردوساعت یک بار برای چند روز مختلف استفاده می شوند ،اگر این قرص ها با بروز اولین علامت سرماخوردگی مصرف شوند ، بهترین اثر را دارند .

 

نکته ، قرص روی مدت سرماخوردگی رادربزرگسالان کاهش می دهد،ولی درکودکان اثری ندارد.اسپری بینی روی نسبت به قرص روی دربهبودسرماخوردگی موثرتراست که این نتیجه در اثر بررسی روی افراد به دست امده است.

-پروپیول:

ماده صمغی است که حشرات از جوانه های برگی شکل وپوست درختان مخصوصاً از درختان صنوبروکاج جمع اوری می کنند.عصاره پروپیولامی توانددرپیشگیری وکوتاه کردن مدت سرماخوردگی موثرباشد.عصاره پروپیول عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را درکودکان کاهش می دهدومیزان خوراکی پروپیول به میزان پانصد میلی گرم یک یا دو بار در روزاست.با پیشگیری ورعایت موارد مذکور به همراه تغذیه مناسب می توان اززیبایی های این فصل لذت برد. به امید انکه همیشه در کنار خانواده سالم وتندرست باشید.

 

با این ۲۰ روش از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کنید

هیچ چیز بدتر از آبریزش بینی، سرد و گرم شدن بدن، گلودرد، سردرد، حس نکردن طعم مواد غذایی و تنگی نفس در اثر سرماخوردگی نیست. همه این موارد دست در دست هم به مختل شدن زندگی عادی فرد دامن می زنند و بدن را تا جای ممکن ضعیف و بی انرژی می کنند.

 

 

پیشگیری از سرماخوردگی کودکان

جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی

 

 

به همین خاطر، برای اینکه بهترین روش ها برای دور ماندن از ویروس های آنفولانزا و سرماخوردگی را پیدا کنید، پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را از نظر بگذرانید که به ۲۰ روش برای مقابله با این بیماری ها اشاره شده است.

 

۱- ویتامین های مفید مصرف کنید

ویتامین D از جمله مواردی است که در مسیر مقابله با ویروس های سرماخوردگی به شما کمک شایانی می کنند. هر فرد با مصرف ۱۰ هزار واحد ویتامین D3 در طول هفته می تواند خطر ابتلا و جذب ویروس های سرماخوردگی را نصف کند.

 

۲- به سر و صورت خود زیاد دست نزنید

بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ میلادی صورت گرفت، مشخص گشت اشخاصی که معمولا عادت دارند زیاد چشم ها و بینی خود را لمس کنند، ۴۱ درصد بیشتر از بقیه افراد ویروس های هوا را جذب و پراکنده می کنند.

 

۳- مصرف ماست را افزایش دهید

یکی از مقالات علمی منتشر شده در نشریه انجمن تغذیه بیماران، افرادی که به طور منظم و به مقدار کافی محصولات پروبیوتیک مصرف می کنند، تا ۲۷ درصد احتمال ابتلا به ویروس های آنفولانزا را در بدن خود کاهش می دهند.

در همین راستا، گفته می شود که مصرف همیشگی ماست یونانی می تواند به پیشگیری سرماخوردگی کمک زیادی بکند.

 

۴- مدیتیشن کنید

محققان دانشگاه ویسکانسین در مدیسن بیان داشته اند، کسانی که همیشه عبادت، مراقبه و مدیتیشن می کنند تا ۷۶ درصد کمتر از دیگران به آنفولانزا مبتلا می شوند. دلیلش هم این است که با این ورزش شما می توانید خونسردی و تمرکز خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کنید؛ احتمالا می دانید که استرس، آسیب پذیری بدن در مقابل انواع بیماری ها و ویروس ها را افزایش می دهد.

 

۵- چای گیاهی بنوشید

به جای نوشیدن قهوه تلخ و نسکافه، مصرف چای سبز را افزایش دهید. نوعی کاتچین موسوم به EGCG موجب انهدام ویروس های آنفولانزا شده و راه ورود آن ها به سیستم داخلی بدن را مسدود می کند. دانشمندان آلمانی در این رابطه بیان داشته اند که این عنصر حتی ممکن است در پیشگیری از ورود باکتریِ ایجادکننده ذات الریه نیز نقش مهمی ایفا کند.

به همین منظور، خوب است که در طول روز مقدار زیادی چای سبز بنوشید.

 

۶- واکسن بزنید

یکی از بهترین و موثرترین روش های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا در طول فصول سرما، واکسن آنفولانزاست. واکسن در بدترین حالت، نشانه های بیماری را تا حد زیادی کاهش می دهد و بدنتان را در مقابل ویروس های مورد بحث مقاوم می کند.

 

۷- پیش از واکسن زدن ورزش کنید

کارشناسان باور دارند، اگر پیش از تزریق واکسن ورزش کنید، التهاب پس از ورزش باعث افزایش واکنش های دفاعی بدن در مقابل ویروس های موجود در واکسن می شود. این امر در نهایت به بیشتر شدن قدرت ایمنی بدن در مقابل ویروس منجر می گردد.

 

بر اساس یک تحقیق بریتانیایی، افرادی که ۲۵ دقیقه برای افزایش دور بازوی خود وزنه می زنند، واکنش های سیستم ایمنی بدن خود را نیز افزایش می دهند.

 

۸- مجراهای بینی خود را در سرما بپوشانید

مویچه های موجود در حفره های بینی و سینوس ها در دور کردن و از بین بردن عوامل بیماری زا بسیار موثر هستند. به گفته دکتر جیمز پالمر، هنگامی که این مویچه ها در معرض هوای گرم قرار می گیرند، حرکاتشان تندتر می شود، اما در هوای سرد، به طور ضعیف تری حرکت کرده و در نتیجه در پاکسازی عوامل بیماری زا کندتر رفتار می کنند.

به همین خاطر، وقتی برای مدت طولانی در معرض هوای سرد تنفس کنید، امکان جذب ویروس های آنفولانزا زیاد می شود.

 

۹- سبزیجات را بجوشانید

سبزیجاتی همانند کلم سبز، اسفناج و برگ چغندر را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در آب بجوشانید، سپس آن ها را درون آب یخ بریزید تا روند پختشان قطع شود و بعد مصرف کنید. پخته شدن سبزیجاتی همانند اسفناج باعث از بین رفتن عناصر بیماری زای موجود در آن ها می شود.

 

۱۰- هوای خانه را مرطوب نگه دارید

گرم نگه داشتن راه تنفس برای پیشگیری از سرماخوردگی به تنهایی کافی نیست. بینی فردی که دچار بیماری شده باید مرطوب نیز باشد. اگر حفره های بینی خشک بشوند، عناصر طبیعی آنتی باکتریال نمی توانند به درستی وظایف خود را به انجام برسانند. به همین خاطر لازم است که میزان رطوبت خانه را بین ۳۰ تا درجه نگه دارید.

در مواقعی که بیرون از خانه هستید، با استفاده از سرم های قندی نمکی، بینی خود را سه تا ۴ بار در روز شست‌وشو دهید.

 

۱۱- عرق کنید

نرمش کردن برای از بین بردن سرفه و عطسه کفایت نمی کند. به گزارش محققان کره ای، وقتی ورزش سنگین انجام می دهید به حدی که بدنتان خیس عرق می شود، در واقع به سلول های کشنده طبیعی دستور می دهید تا ویروس سرماخوردگی را از بین ببرند. تمریناتی که موجب افزایش میزان آدرنالین می شوند نیز باعث جمع شدن عروق خونی در اطراف غشا مخاطی می شوند و این امر به از بین رفتن مشکلات تنفسی کمک شایانی می کند.

 

۱۲- ماهی مصرف کنید

برای از بین بردن نشانه های آنفولانزا و سرماخوردگی بهتر است مصرف ماهی را افزایش دهید. با افزایش میزان امگا سه می توانید باعث تحریک سلول هایی بشوید که با تولید عوامل بیماری زا مبارزه می کنند. در نتیجه فرد از ابتلا به آنفولانزا مصون خواهد ماند.

 

۱۳- وز وز کنید

شاید برایتان عجیب باشد، اما با ایجاد صداهای کوتاه و وز وز مانند می توانید موجب افزایش میزان اکسید نیتریک در بینی شوید که خاصیت ضدمیکروبی دارد. بدون شک تولید این صداها برای اطرافیان به هیچ وجه خوشایند نیست، اما در طول روز در یک گوشه دنج و خلوت این تمرین را انجام دهید.

 

برای این منظور، یک نفس عمیق بکشید، یکی از سوراخ های بینی را بگیرید و نفس خود را همزمان با زمزمه کردن از سوراخ دیگر بیرون بدهید. همین کار را با سوراخ دیگر بینی تکرار کنید. این تمرین را ۵ بار تکرار کنید.

 

افرادی که حساسیت دارند، پس از امتحان کردن این روش بعد از استفاده از اسپری بینی استروئید دو بار در روز به مدت ۳ ماه، نتیجه بسیار بهتری گرفتند تا کسانی که فقط اسپری را به تنهایی مصرف کرده بودند.

 

۱۴- از اکالیپتوس بهره بگیرید

در یکی از تحقیقات اخیر مشخص شده که اوکالیپتول که در گیاه اوکالیپتوس به وفور یافت می شود، در کاهش نشانه های سرماخوردگی بسیار موثر است. گفته می شود این عنصر به کاهش التهاب و تورم کمک کرده و موجب گشاد شدن نایچه ها در ریه ها و در نتیجه جریان بهتر هوا می شود.

 

افرادی که از برونشیت حاد رنج می برند، می توانند با مصرف ۲۰۰ میلی گرم اکالیپتول پیش از هر وعده ی غذایی، نشانه های این بیماری را تا ۲۲ درصد افزایش دهند.

 

۱۵- زنجبیل مصرف کنید

برای رفع ناخوشی ها، نوشیدنی های حاوی زنجبیل بنوشید. محققان تایلندی کشف کرده اند که زنجبیل تازه از چسبیدن ویروس های مرکب تنفسی به سلول ها پیشگیری می کند و حتی موجب کاهش قابلیت تکثیر آن ها نیز می شود.

 

فقط یک نوع میکروب در موارد مزمن می تواند به برونشیت یا ذات الریه منتهی گردد. برای پیشگیری از فعالیت های آن در بدن، زنجبیل تازه را رنده کرده و درون آب جوش بریزید و به صورت دمنوش میل کنید. یا درون غذاهای خود بریزید.

 

۱۶- دست های خود را زیاد بشویید

آب و صابون بهترین محلول برای از بین بردن ویروس های روی پوست هستند. پس از شستن دست ها حتما آن ها را به خوبی خشک کنید زیرا دست های خیس خیلی بیشتر و راحت تر می توانند میکروب و آلودگی را منتشر کنند.

 

۱۷- یوگا کنید

یوگا و ورزش های مشابه آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و در نتیجه فرد می تواند با قوای بیشتری با بیماری هایی همانند سرماخوردگی، آنفولانزا و ذات الریه مبارزه کند.

ترکیب ورزش های فیزیکی و ریلکسیشن با هم موجب افزایش بتادیفنسین ۲ در بزاق می شود، نوعی پپتید که همه میکروب ها را از بین می برد. تنها ۹۰ دقیقه یوگا میزان ترشح بتادیفنسین ۲ را دو برابر بیشتر می کند.

 

۱۸- آدامس بجوید

برخی از محققان بیان داشته اند که زایلیتول، شیرین کننده موجود در آدامس می تواند از آلوده شدن گوش ها و سینوس ها به ویروس های سرماخوردگی پیشگیری کند.

 

۱۹- خوب و کافی خوابیدن

محققان فنلاندی ثابت کرده اند که خواب کمتر از ۴ ساعت در شبانه روز می تواند روی ژن های فرد تاثیر گذاشته و روند سیستم ایمنی بدن او را تغییر داده و احتمال ابتلا به بیماری ها را در وی افزایش دهد. به همین خاطر، لازم است همه تمهیدات لازم برای داشتن خواب بهتر را انجام داده و پیش از نیمه شب به خواب بروید.

 

۲۰- سیگار نکشید

از دیگر مواردی که باید برای حفظ مقاومت بدن خود در برابر ویروس ها رعایت کنید، نکشیدن سیگار است. سیگار موجب افزایش احتمال جذب میکروب H1N1 که ویروس آنفولانزای خوکی است، می شود.

 

 

واکسن پیشگیری از سرماخوردگی

سرماخوردگی

 

درمان سریع سرماخوردگی | علل و راه های درمانی

 

 

منبع:روزیاتو / باشگاه خبرنگاران جوان / دانشگاه علوم پزشکی مشهد / نمناک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا