خواص میوه ها و سبزیجات

خواص درمانی خرما | خواص شگفت انگیز خرما بر سلامتی و میل جنسی

خواص درمانی خرما : خواص درمانی خرما برای سلامتی چیست ؟ عوارض مصرف بیش از حد خرما برای بدن چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره خواص میوه ها و سبزیحات ، فواید خرما برای سلامتی و بدن در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 

 خواص خرما خشک

خواص خرما برای قلب ، خواص درمانی خرما

 

 

خواص و فواید خرما

از زمان باستان، خرما یکی از منابع مهم تغذیه بوده است. امروزه نیز آن را به عنوان یک غذای فوق العاده می شناسند. یک میوه کامل، تازه و طبیعی که مواد مغذی ارزشمند و شیرینی خالصی ارائه می دهد. خرما منبع خوبی از انرژی، شکر، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و روی در خرما یافت می شود. همچنین حاوی ویتامین هایی نظیر تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولیت، ویتامین A و ویتامین K است. خرما یک جایگزین طبیعی برای قند نیز معرفی شده است. با چندی از فواید خرما آشنا خواهیم شد

 

خواص و فواید خرما

برای سلامتی و قدرت استخوان ها مناسب است

 

مقدار قابل توجه مواد معدنی موجود در خرما آن را به یک ابر قدرت برای تقویت استخوان ها و مبارزه با بیماری های دردناک و ناتوان کننده مانند پوکی استخوان تبدیل کرده است. خرما حاوی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیم است که در رشد و تقویت استخوان اثر می گذارد. به خصوص هنگامی که مردم پا به سن می گذارند و استخوان هایشان به تدریج ضعیف می شود.

 

برای درمان بیماری های روده ای مفید است

نیکوتین موجود در خرما برای درمان بسیاری از اختلالات روده مفید است. مصرف مداوم خرما باعث رشد باکتری های مفید در روده می شود و بدین شکل بسیاری از بیماری های مربوط به روده را درمان کرده یا کاهش می دهد.

 

برای رفع کم خونی مفید است

فواید خرما می تواند به کم خونی کمک کند زیرا حاوی مواد معدنی بسیاریست که برای اکثر بیماری ها مفید است. میزان قابل توجه آهن موجود در آن به عنوان یک مکمل غذایی مناسب برای افراد مبتلا به کم خونی به شمار می رود. همچنین با افزایش انرژی و قدرت، احساس خستگی را کاهش می دهد.

 

یبوست را کاهش می دهد

خرما دارای سطوح بالایی از فیبر محلول است که در ارتقاء حرکات روده و عبور راحت غذا از طریق روده ضروریست و می تواند نشانه های یبوست را کاهش دهد.

 

آلرژی فصلی را کاهش می دهد

یکی از جالب ترین فواید خرما وجود گوگرد ارگانیزم در آن است. این عنصر در مواد غذایی چندان رایج نیست اما مزایای فراوانی از جمله کاهش واکنش های آلرژیک و آلرژی فصلی دارد.

 

به افزایش وزن کمک می کند

خرما باید جزئی از یک رژیم غذایی سالم باشد زیرا دارای قند، پروتئین و ویتامین های فراوانیست. اگر شما لاغر اندام هستید و می خواهید وزن تان را افزایش دهید، یا می خواهید عضلات بزرگ تری داشته باشید و یا حتی به خاطر یک مشکل پزشکی ضعیف شده اید بهتر است از فواید خرما بهره مند شوید.

 

خرما یک منبع بزرگ تقویت کننده انرژی است

خرما قندهای طبیعی مانند گلوکز، فروکتوز و سوکروز دارد بنابراین یک میان وعده فوق العاده برای دریافت فوری انرژی به شمار می رود.

 

تقویت سیستم عصبی

ویتامین هایی که در خرما وجود دارند برای سلامت و عملکرد سیستم عصبی بسیار ایده آل هستند. پتاسیم یکی از مواد اولیه در تقویت سیستم عصبی است و همچنین سرعت و هوشیاری فعالیت مغز را بهبود می بخشد

 

سلامت قلب را تامین می کند

اگر خرما را از شب قبل خیس کنید و آن را صبح روز بعد مصرف نمایید، تاثیر مثبتی بر سلامت قلب خواهد گذاشت. خرما منبعی غنی از پتاسیم است که طبق مطالعات گسترده خطر سکته قلبی و دیگر بیماری های مرتبط با قلب را کاهش می دهد. علاوه بر این خرما یک راه سالم برای کاهش کلسترول در بدن است که یکی از عوامل مهم بیماری های قلبی به شمار می رود.

 

خرما با ضعف جنسی مبارزه می کند

مطالعات نشان داده اند که فواید خرما برای افزایش استقامت جنسی بسیار مفید است. بنابراین اگر شما به دنبال تقویت مردانه هستید، خرما بخورید که یک غذای فوری طبیعی و کامل محسوب می شود.

 

می تواند مسمومیت را کاهش دهد

خرما معمولا به عنوان درمان برای مسمویت الکلی استفاده می شود. فواید خرما به شما کمک می کند که احساس راحتی کنید، اگر به اندازه زیاد الکل مصرف کرده باشید. همچنین می توانید از خرما صبح روز بعد برای سر حال شدن و رفع خماری شدید استفاده کنید. برای این منظور هم باید خرما را از شب قبل بخیسانید.

 

برای درمان اسهال مفید است

خرما حاوی پتاسیم است که به عنوان یک روش برای کنترل اسهال شناخته می شود. هضم را آسان می کند و اسهال مزمن را تسکین می بخشد. فیبر محلول در خرما نیز می تواند اسهال را کاهش دهد. در واقع حرکات روده را افزایش می دهد و عملکرد سیستم دفع ادرار را آسان می کند.

 

سرطان شکمی را کاهش می دهد

تحقیقات اثبات کرده اند که خرما یک راه طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان های شکمی است. این روش برای همه گروه های سنی کار می کند و در بعضی موارد از داروهای سنتی هم بهتر جواب می دهد. همچنین به خاطر طبیعی بودنش هیچ عوارض جانبی برای بدن ندارد.

 

 

خواص خرما در بارداری

خواص خرما زرد

 

 

خرما اکسیر بازیافت انرژی و جوانی

خرما دارای خواص بسیار زیادی از جمله بازگشت انرژی و جوانی از دست رفته است که در قرآن و دیگر کتاب های مقدس نیز به خواص این میوه شفابخش اشاره ویژه شده است.این روزها مناطق جنوبی و شرقی استان درگیر برداشت محصول خرمای خود هستند و این محصول دارای خواص بسیار زیادی از جمله بازگشت انرژی و جوانی از دست رفته است.درخت خرما خواص بی شماری دارد و می توان گفت که از تمام قسمت های این درخت می توان استفاده کرد و یک ضرب المثل عربی می گوید که خواص درخت خرما به اندازه روزهای سال است.

 

خواص دارویی خرما

مردم صحرا هسته درخت خرما را در آورده و از آن نان می پزند این هسته را بو داده و از آن به عنوان قهوه استفاده می کنند، چرا که دم کرده آن بسیار مطبوع است یا حتی آن را در آب برای چند روز خیس کرده و به عنوان غذای مقوی به شترهای خود می دهند و معتقدند که این غذا از گندم و جو مقوی تر است.اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلک های چشم است؛ برای این منظور پمادی از هسته خرما درست کرده و آن را روی چشم می گذارند؛ این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است. در زمان های قدیم همواره خرما را برای قدرت و انرژی به کار می برده اند و هنوز بهترین میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی است.گل های درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند و همچنین طعم گل های درخت خرما تلخ بوده و اثر مسهلی دارد.

 

خواص خرما از دید پزشکان

در خرما، مقداری فیبر غذایی موجود است، فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوی کاروتنوئیدها یا موادرنگی است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد.خرما در درمان یبوست، اختلالات روده ای، مشکلات قلبی و اسهال مفید است و جزو مواد غذایی ملین به شمار می آید.به همین دلیل برای افرادی که از یبوست رنج می برند، مفید اعلام شده است، برای اینکه هر چه بهتر و بیشتر از این خاصیت خرما استفاده کنید، بهتر است خرما را یک شب کامل در آب خیس کنید و صبح روز بعد خرماهای خیس خورده را مانند شربت مصرف کنید.

 

بعضی از انواع نخل ها میوه شان وقتی رطب هستند، چیده و استفاده می شود؛ مثل رطب مضافتی و کبکاب «زرد طلایی» و بعضی دیگر باید بعد از مرحله رطب، ۲۰ روز در گرمای خرماپزان مناطق گرمسیر بر سر نخل بماند تا نیمه خشک شود که به آن خرما می گویند، مثل خرمای نیمه خشک زاهدی و پیارم؛ البته بعضی از انواع خرماهای نیمه خشک را کاملا خشک کرده و به بازار می فرستند.

 

طبع خرما گرم و خشک است؛ برای رفع خشونت و نرم کردن سینه ۵۰ گرم خرما در آب جوشانده صاف کرده روزی دو تا سه استکان بخورید، البته این برای افراد سرد مزاج بسیار خوب است، برای تقویت کلیه از شربت فوق استفاده کنید، کسانی که درد کمر یا درد مفاصل دارند، می توانند از شربت خرما که در شماره دو آمده است، استفاده کنند، اگر خرما با شنبلیله خورده شود برای سنگ مثانه مفید است.

 

برای تقویت نیروی جسمانی خرما را در شیر تازه خیس کرده کمی دارچین بزنید و صبح به عنوان صبحانه بخورید و سپس کمی شیر بالای آن میل کنید، البته برای گرم مزاجان زیاد خوب نیست، کسانی که می خواهند سنگ مثانه شان خرد شود از دم کرده آن استفاده کنند.کسانی که یبوست دارند، سعی کنند هنگام استفاده از دم کرده خرما از غذاهای ساده و ملین استفاده کنند، به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز سبب رشد است، فسفری که در خرما وجود دارد سبب سر زنده نگهداشتن سلول های عصبی می شود و برای کمبود آهن بسیار مفید است.

 

 تأثیر خرما بر بیماری های اعصاب

پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است که به هم خوردن آن در بدن، بسیار خطرناک است. علاوه بر آن، خرما حاوی میزان قابل توجهی منیزیم است که برای اعصاب و عضلات ضروری است.

 

نقش ویژه خرما در خون سازی

خرما مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک به بدن می رساند که برای خون رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می شوند، علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.فولات به عنوان ماده خون ساز در خرما موجود است، هر چند که مقدار آهن خرما آن چنان زیاد نیست، اما برای خون سازی، بدن احتیاج به سه ماده مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می شوند، بنابراین برای این منظور باید از غذاهای متنوع استفاده کرد.ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرما است که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری های خطرناک خونریزی دهنده یا همان اسکوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، ۶۰ میلی گرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلی گرم ویتامین C موجود است.

 

بهترین شیوه برای چاقی

خرما بخشی از رژیم غذایی سالم است، چرا که قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامین های ضروری در آن موجود است، بنابراین این ماده غذایی در مقابله با کمبود وزن کمک مؤثری است.

 

خرما دوست قلب های ضعیف

ثابت شده است، خرمایی که شب در آب خیس شده و صبح مصرف شود برای قلب های ضعیف مفید است، اگر این کار را دو بار در هفته انجام دهید به تقویت قلب خود کمک کرده اید.

 

ترکیبات شیمیایی خرما

خرما ویتامین هایی مانندC، B، A و E دارد و حاوی مقادیری املاح مدنی است.خرمای خشک ۳۰۰ کالری انرژی، دو گرم پروتئین، ۰/۶گرم چربی ، ۶۰میلی گرم گوگرد، ۵۰ میلی گرم فسفر،۶۵۰میلی گرم پتاسیم، ۶۵ میلی گرم منیزیم،۷۰ میلی گرم کلسیم، دو میلی گرم آهن و ۲/۲ میلی گرم نیاسین و مقدار کمی سدیم دارد.یک متخصص تغذیه در این زمینه گفت: در ۱۰۰گرم خرما ۱۲۵ کیلو کالری موجود است و این در حالی است که در هر ۱۰۰ گرم قند، ۴۰۰ کیلو انرژی موجود است و مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می کند.

 

محمد بیرجندی افزود: ۱۰۰ گرم خرما حاوی۱/۵ درصد پروتئین گیاهی از جنس مرغوب است و در خرما، مقداری فیبر غذایی موجود است که این مقدار فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب بوده و علاوه بر آن کارتنوئید یا مواد رنگی در خرما است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود که جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد.

 

خرما در هرم غذایی

خرما از ارزش غذایی خوبی برخوردار است و باید آن را در هرم مواد غذایی میوه به حساب آورد. با توجه به کوچکی هر عدد خرما، هر واحد آن شامل دو تا سه عدد خرما است که چنانچه براساس نیاز روزانه دو تا سه واحد میوه می خورید، می توانید این تعداد را به جای یکی از این واحدهای میوه استفاده کنید.به یاد داشته باشید که خرما به علت داشتن قند زیاد که بخش بیشتر آن قند ساده است درصورت مصرف زیاد و با افزایش انرژی مصرفی ممکن است، سبب چاقی شود، افراد دیابتی یا کسانی که سابقه دیابت در خانواده آنان وجود دارد باید تعادل را در مصرف خرما حفظ کنند.

 

مضرات خرما

نباید در مصرف خرما زیاده روی کرد، چرا که مصرف بسیار بالای آن موجب آسیب به کبد و طهال، افزایش فشارخون، جوش دهان و پوسیدگی دندان ها می شود. در خوردن آن افراط نکنید، چرا که دارای قند زیادی است در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.

 

 

خواص خرمای پیارم

فواید خرما برای بدن

 

خواص درمانی خرما | خواص شگفت انگیز خرما بر سلامتی و میل جنسی

 

منبع : روزنامه آرمان/ هفت گنج / بیتوته

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا