دوران بارداری

آب خوردن نوزاد از چند ماهگی آغاز می شود چگونه و چقدر آب بدهیم

آب خوردن نوزاد : چگونه به نوزاد آب بدهیم ؟ از چه زمانی میتوان به نوزاد آب داد ؟ در اینجا با مقاله ای درباره دوران بارداری ، نحوه و میزان آب دادن به نوزادان ، فواید آب برای بدن نوزاد در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 

طریقه آب دادن به نوزاد

مقدار اب مورد نیاز نوزاد ۷ ماهه , آب خوردن نوزاد

 

 

آب خوردن نوزاد از چند ماهگی آغاز می شود

آب خوردن نوزادان بخشی از نکات مهمی است که هر مادر جوانی باید بداند. به طور معمول، کودکان تا ۶ ماهگی نباید آب بنوشند. حتی اگر بدن هیدراته دارند و در آب و هوای گرم هستند باید نیاز خود را از شیر مادر و یا شیر خشک تامین کند. وقتی کودک شما ۶ ماهه شد زمان آن رسیده که هر زمان احساس تشنگی کرد به او آب بدهید. او را مجبور به آب خوردن نکنید و در این مسئله زیاده روی نکنید.بعد از اولین تولد کودک خود که شروع به خوردن غذاهای جامد کرد، می تواند هر اندازه که او دوست دارد آب بدهید.

 

چرا نباید به کودک تا یکسالگی آب زیاد داد؟

دریافت آب زیادی تا سن یکسالگی می تواند با دریافت و جذب ریز مغذی های شیر مادر  شیر خشک تداخل کند  و همچنین معده نوزاد را پر کرده و تمایل اورا به شیر خوردن کاهش میدهد.در موارد نادر، گاهی کودکانی که مصرف زیاد آب دارند دچار مسمومیت آب می شوند که می تواند باعث تشنج و حتی کما شود.مسمومیت با آب زمانی اتفاق می افتد که مصرف زیاد آب باعث رقیق شدن غلظت سدیم در بدن میشود که بدنبال آن تعادل الکترولیت ها در بدن بهم میخورد .

 

آیا می توانیم شیر خشک و یا فرمولا را با آب رقیق کنیم؟

هرگز سعی کنید که فرمولا را با آب بیشتر رقیق کنید. حتما دستور روی باکس شیرخشک را مطالعه کرده و فقط به همان اندازه آب مصرف کنید. افزودن مقدار بیشتر آب به شیر خشک نه تنها کودک را در خطر ابتلا به مسمومیت قرار میدهد بلکه باعث کاهش دریافت ریز مغذی ها به بدن کودک میشود.

 

زمانی که کودکم دچار دهیدراسیون( از دست دادن آب بدن) شده چه کاری باید انجام دهم؟

برای مثال، اگر کودک شما التهاب معده دارد، برای مثال دکتر برای شما نوعی الکترولیت برای جبران آب از دست رفته بدن نوزاد تجویز میکند. پس نگران نباشید.

 

 

دادن آب قند به نوزاد

دادن میوه به نوزاد

 

 

طریقه آب دادن به نوزاد، نکات مهم

در اینجا به زمان آب دادن به نوزاد و نکته های آن پرداخته می شود. در خصوص زمان آب دادن به نوزاد معمولاً تا قبل از شش ماهگی به بچه‌های شیرخوار آب یا مواد غذایی دیگری داده نمی‌شود. یعنی باید شش ماه صبر کنید و بعد از آن به فرشته‌ی کوچکتان آب دهید. تا این دوره، شیر برای رفع نیازهای نوزاد کافی است.

 

چه آبی؟

هیچ وقت آب شیر به نوزاد ندهید زیرا این کوچولو به ترکیبات آن حساس است. وجود مواد معدنی زیاد و یا ناکافی در آب شیر مثل کلسیم و منیزیم و یا املاحی مثل سدیم و پتاسیم می‌تواند به سلامت  شیرخوار آسیب برساند و او را مریض کند. بدون شک در همه حال این امکان وجود دارد که آب شیر حاوی میکروب‌هایی باشد که کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان به راحتی با آن‌ها مقابله کند اما سیستم ایمنی  نورسیده هنوز آمادگی مبارزه با میکروب‌ها را ندارد.

 

چه کنیم؟

آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا میکروب‌های آن از بین برود و آماده‌ی مصرف شود. در این صورت خطری برای سلامت  شیرخوارنخواهد داشت. تا ۱۲ ماهگی تمام غذاها یا کمکی‌های نورسیده‌ها باید با آب جوش آماده شود. با دقت طرز آماده سازی غذای کمکی یا شیر خشک را از روی پاکت آن مطالعه کنید. حواستان باشد آب زیاد یا کم می‌تواند به سلامت کودک آسیب برساند. آب چشمه نیز باید جوشانده شود. آب جوشیده شده به مدت دو تا سه روز در یخچال و به مدت ۲۴ ساعت در هوای محیط قابل نگهداری و استفاده است. توجه داشته باشید که جوشاندن آب به طور کلی تمام مواد شیمیایی و مواد معدنی آن را از بین نمی‌برد. اگر کودک تان شب‌ها از خواب بیدار می‌شود و شیر می‌خواهد به او آب ندهید.

به احتمال زیاد تشنه است نه گرسنه برخی از مواد معدنی موجود در آب نقش مهمی ایفا می‌کنند: به عنوان مثال کلسیم برای تشکیل و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم است. پتاسیم و سدیم برای عضلات، منیزیم برای رساندن مواد معدنی به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین برای بهبود عملکرد عضلات لازم و ضروری است. متخصصان توصیه می‌کنند از دستگاه‌های خانگی تصفیه کننده‌ی آب برای تصفیه آب نورسیده‌ها کمتر استفاده کنید. به خاطر اینکه به عنوان مثال تقطیر کننده‌ها میزان مواد معدنی آب را کاهش می‌دهند.

اگر آب شهری که در آن زندگی می‌کنید آب سالم و با کیفیتی است می‌توانید بعد از شش ماهگی به کوچولویتان آب شیر بدهید. در این صورت نیز اجازه دهید جلوی آب برود تا آب خنک شود و همچنین برخی از میکروب‌ها یا عناصر آسیب رسانی مانند سرب و غیره لوله‌ها خارج شود.

 

چقدر آب؟

بعد از شش ماهگی به طور مرتب به کودک آب بدهید. ممکن است که هر کودک به ازای هر کیلو گرم وزنش تاحدود ۱۰۰ میلی لیتر معادل یک سوم فنجان آب در شباته روز بنوشد. آب را به نوشیدنی‌های دیگری مثل آبمیوه‌ها الویت دهید.

اگر کودک شب‌ها از خواب بیدار می‌شود به او آب دهید. به احتمال زیاد تشنه است نه گرسنه.

اگر کودک تب دارد یا هوا خیلی گرم است لازم است که به او آب بیشتری بدهید.

در لیوان مخصوص بچه‌هایی که بزرگ‌تر هستند آب بدون قند بریزید و شب‌ها دم دستشان قرار دهید. این گونه زمانی که تشنه است و از خواب بیدار می‌شود لازم نیست شما را نیز بیدار کند.

 

 

دادن اب معدنی به نوزاد

چگونه به نوزاد آب بدهیم

 

آب خوردن نوزاد از چند ماهگی آغاز می شود چگونه و چقدر آب بدهیم

منبع :  دکتر شاه فرهت / نمناک / نی نی بان / بی بی سنتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا