کارهای ممنوعه در بارداری که اصلا نباید انجام دهید چیست
کارهای ممنوعه در بارداری چیست ؟ انجام چه کارهایی در دوران بارداری خطرناک است ؟ در اینجا با مقاله ای درباره کارهای ممنوع در دوران بارداری و خطرات آنها در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.
کارهای خطرناک در اوایل بارداری , کارهای ممنوعه در بارداری
کارهای ممنوعه در بارداری
وقتی باردارید میتوانید همچنان از زندگی لذت ببرید و تفریح کنید اما باید مراقب جنینتان هم باشید. انجام برخی کارها که شاید تا قبل از بارداری برایتان خطری نداشته ممکن است در بارداری برای شما یا جنینتان مضر باشد. ۱۰ مورد از مهمترینهای این کارها را برایتان فهرست کردیم.
رادیوگرافی یا عکسبرداری
در طول بارداری ممکن است پزشک به دلایل مختلف مثلا تشخیص مشکلات دندان یا مشکلات استخوانی رادیوگرافی تجویز کند. اما قبل از انجام این کار حتما با متخصص زنان مشورت کنید زیرا رادیوگرافی میتواند باعث بروز نقصهای جنینی در بارداری شود. اگر در سن باروری هستید حتما قبل از انجام رادیوگرافی تست حاملگی بدهید. شاید باردار باشید و هنوز علایم آن بارز نشده باشد. در صورتی که انجام عکسبرداری لازم باشد پزشک با استفاده از لباسهای سربی و حداکثر محافظت از جنین شما این کار را انجام میدهد.
در انگشت داشتن حلقه عروسی
معمولا پزشکتان با باردار شدن به شما نمیگوید از امروز حلقهات را در بیاور ولی این کاری است که باید انجام دهید زیرا با بالارفتن سن حاملگی ممکن است دستها و انگشتانتان ورم کند و دیگر نتوانید حلقه را از دستتان در آورید. قبل از رفتن به اتاق زایمان ماما از شما میخواهد حلقه را درآورید و آنجا اگر نتوانید این کار را انجام دهید حلقه را میبرند. زنان زیادی در نهایت مجبور به این کار شدهاند پس فکر نکنید این اتفاق برای شما نخواهد افتاد. همین الان حلقهتان را در آورید و در جعبه جواهرتان بگذارید.
آفتاب گرفتن
در بارداری سعی کنید تا جای ممکن درمعرض تابش نور خورشید نباشید زیرا احتمال بروز ماسک حاملگی در این دوران افزایش مییابد و درمان پذیر نیست و تا دوران یائسگی روی صورتتان باقی میماند. اگر به گردش یا لب دریا میروید حتما از ضدآفتاب و کلاه لبهدار و عینکآفتابی استفاده کنید.
رسیدگی به حیوانات خانگی
بر خلاف آنچه شنیدهاید باردار شدن به این معنی نیست که گربه خانگیتان را از خانه بیرون کنید بلکه کافی است به او رسیدگی نکنید و این کار را به همسرتان بسپارید. متخصصان میگویند در دوران بارداری رسیدگی به حیوانات میتواند سبب انتقال توکسوپلاسما شود. مخصوصا اگر حیوان خانگی شما گوشت خام میخورد این احتمال افزایش مییابد. اگر شما تنها زندگی میکنید و کسی را ندارید که به حیوانتان رسیدگی کند از زیراندازهای یک بار مصرف استفاده کنید و هنگام تمیز کردن جای حیوان دستکش و ماسک را فراموش نکنید.
مسافرت با هواپیما
سفر با هواپیما در سه ماهه اول و دوم بارداری به شرطی که هیچ مشکلی وجود نداشته باشید منعی ندارد اما از هفته ۲۷ بارداری به بعد برای سفر با هواپیما باید مجوز پزشک همراه ببرید. بعد از ماه هشتم بارداری سفر با هواپیما اکیدا ممنوع است . فراموش نکنید هنگام سفر و در فرودگاه ساکهای مسافرتی شما میتواند از زیر اشعه ایکس رد شود اما شما این کار را نکنید.
خوردن برخی مواد غذایی
در طول بارداری باید رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید. مصرف برخی مواد غذایی مثل سوشی و میوههای دریایی یا ماهی خام و . . ممنوع است. مصرف بیش از حد قهوه و چای یا نوشیدن الکل مضر است. با پزشک خود مشورت کنید تا در این زمینه شما را راهنمایی کنید.
مصرف دارو
در دوران بارداری مصرف برخی داروها مثل استامینوفن برای تسکین سر درد یا کمر درد مجاز است اما مصرف سایر داروها ممنوع است و در صورت صلاحدید باید از سوی پزشک تجویز شود. مصرف دارو در دوران شیردهی هم ممنوع است زیرا دوز بالایی از ترکیبات دارو از جفت و شیر به جنین و نوزاد میرسد.
انجام ورزشهای ضربهای
برخی ورزشها مثل بوکس و اسکی شاید جذاب باشد اما انجام آن در دوران بارداری به صلاح نیست. در این ورزشها خیلی باید مراقب زمین خوردن یا ضربه بود. انجام ورزش در دوران بارداری بلا اشکال است اما باید ورزشهای ملایمی مثل پیادهروی، شنا یا یوگا را امتحان کنید.
سیگار کشیدن
نوشیدن الکل و کشیدن سیگار کارهای مضری است که به شدت بر سلامت جنین اثر منفی میگذارد و توصیه اکید بر این است که خانمها قبل از بارداری این عادات را ترک کنند و حتی در دوران بارداری در معرض دود دست دوم یا سوم سیگار نباشند. یکی از عوارض شایع مصرف الکل سندروم مستی جنین، زایمان زودرس و کم وزنی نوزاد است. در مورد سیگار نیز به اثبات رسیده که عامل حاملگیهای خارج رحمی و سقطهای مکرر و زایمان زودرس و عقب ماندگیهای ذهنی است.
برخی گیاهان و درمانهای سنتی
گمان نکنید چون باردارید تنها مصرف داروهای شیمیایی مضر است. برخی درمانهای طب سنتی و داروهای گیاهی هم میتواند عوارضی روی جنین داشته باشد. قبل از هر اقدامی با متخصص طب سنتی مشورت کنید
۶ کار ممنوعه در ماه آخر بارداری+ اتفاقات طبیعی در این دوره
حتما شما هم به بسیاری از خانمهای باردار برخوردهاید که به دنبال این هستند که چه کارهایی را نباید در ماه آخر بارداری انجام دهند و همچنین در ماههای آخر بارداری باید منتظر چه پیشامدهایی باشند. به همین دلیل به گفتگو با رقیه رحیمی، کارشناس مامایی پرداختیم و درباره کارهایی که مادران نباید در ماه آخر بارداری انجام دهند و همچنین پیشامدهای طبیعی این دوره که نباید نگرانشان باشند پرسیدیم و آنها را برایتان لیست کردیم.
خانم رحیمی اعتقاد دارد که همه خانمهای باردار در ماههای آخر بارداری به ویژه در یک ماه آخر،باید معاینه پیش از زایمان و بارداری خود را هفتهای یک بار به صورت منظم انجام داده و پیگیر آن باشند و میگوید:« این پیگیری به این دلیل لازم است که مادر از نظر پرهاکلامپسی و کنترل وزن مورد معاینه قرار بگیرد. خانمهایی هم که متقاضی زایمان طبیعی هستند، از هفته سیوهشتم به بعد باید معاینه شوند تا مشخص شود وضعیت لگن و دهانه رحمشان برای این نوع زایمان مناسب است یا نه. خانمها در این زمان باید به علائم خطر مانند کاهش یا عدم حرکت جنین، خونریزی،آبریزش و علائم فشار خون توجه زیادی داشته باشند.»
این کارشناس مامایی به کارهایی اشاره میکند که خانمهای باردار نباید در ماههای آخر باداری انجام دهند که این کارها به ترتیب زیر هستند.
۱- دور مسافرت رفتن را خط قرمز بکشید
در ماه آخر بارداری توصیه میشود که خانمها مسافرت نروند و یا در صورت رفتن به مسافرت، ترجیحا به جایی بروند که به محل درمانی نزدیک باشد تا اگر مادر دچار مورد اورژانسی و یا خونریزی شد، فورا به آنجا مراجعه کند و تحت درمان قرار بگیرد. همچنین اگر خانمهای باردار با ماشین شخصیشان به مسافرت میروند، بهتر است جایی بروند که فاصله درمانگاهها و یا بیمارستانها در جاده کم باشد. البته ما توصیه میکنیم که مادران باردار تا جایی که امکان دارد به مسافرتنروند حال چه ضروری باشد و چه غیر ضروری و بمسافرتا هر وسیله نقلیهای که میخواهد باشد. چون در ماه آخر بارداری حرکتهای زیاد باعث زایمان زودرس میشود و ممکن است جنین و مادر به خطر بیفتند.
چه کارهایی در ماه اول بارداری نباید انجام داد
۲- پیادهروی فراموش نشود
خانمهای بارداری که زایمان طبیعی در پیش دارند باید در ماه آخر،پیادهروی سبک داشته باشند تا احساس کشش و درد عضله نداشته باشند. همچنین ورزش کردن در ماه آخر بارداری مانعی ندارد به شرطی که پرش و جهش در آن نباشد.
۳- فعالیت و کار زیاد ممنوع
خانمها نباید در ماه آخر بارداری فعالیت و کار سنگین انجام دهند.
۴- خانمهای شاغل کمی به خود استراحت دهند
خانمهای شاغل بهتر است در محیط کار زیاد سر پا نباشند و ساعات کاریشان را کم کنند. خانمهایی که کارشان ایجاب میکند پشت میز بنشینند، نباید زیاد در حالت نشسته بمانند و هر ۲ تا ۳ ساعت یکبار باید ۱۰ دقیقه راه بروند.
۵- بدون برنامه ورزش نکنید
خانمهای بارداری که ورزش میکنند باید به یاد داشته باشند فعالیتهای ورزشیشان باید با برنامهریزی باشد. همچنین همه حرکات ورزشی هم برای خانمهای باردار مناسب نیستند و درواقع جزو حرکات ممنوعه به شمار میروند. خانمها میتوانند اطلاعات این حرکات ممنوعه را از مرکز مشاوره بارداری دریافت کنند. اما به صورت کلی حرکات کششی و یا حرکاتی که جهش زیادی ندارند، برای خانمهای باردار مناسبترند.
۶- گرفتگی عضلات را دست کم نگیرید
همچنین گاهی کشش عضله ران و گرفتگی عضلههای دیگر ممکن است در ماه آخر بارداری پیش بیاید که در بیشتر موارد طبیعیاست و خانمها نباید نگران نباشند. اما در بعضی موارد ممکن است این گرفتگیها نشانه کمبود کلسیم باشد که در خانمهایی که دیابت بارداری دارند بیشتر مشاهده میشود. بنابراین متخصصان باید آن را بررسی کنند.
رحیمی درباره اتفاقات طبیعی در ماههای آخر بارداری میگوید و به آنها اشاره میکند:
۱- کمخوابی و خوب نخوابیدن مادر
مادران در ماه آخر بارداری ممکن است به دلیل وزن زیاد اذیت شوند و به دلیل بزرگی شکمشان نتوانند راحت بخوابند که این اتفاقات کاملا طبیعی است. بنابر این باید غذاهایی با حجم کمتر و در وعدههای بیشتر بخورند. علاوه بر آن باید حداقل ۲ ساعت فاصله بین شام تا خوابشان باشد و در زمان خواب هم چند بالش زیر سرشان بگذارند.
۲- کم شدن حرکت جنین
کم شدن حرکت جنین در ماه آخر میتواند به دلیل کم شدن آب دور جنین باشد. درواقع از شدت و اندازه حرکت ممکن است کم شود اما از تعداد حرکات جنین نباید کم شود.
۳- دردهای لگنی و شکمی
در ماه آخر ممکن است رحم به سمت پایین کشیده شود و باعث دردهای لگنی و شکمی شود.
۴- تکرر ادرار و یبوست
از آن جایی که سر جنین به مثانه مادر فشار وارد میکند، ممکن است مادر دچار تکرر ادرار شود و همچنین یبوست در این ماه شدت پیدا میکند. برای پیشگیری از یبوست، مادران باید غذاهای فیبردار بخورند و به میزان کافی آب بنوشند و ورزشهایی که را طبق نظر متخصص باید انجام میدادند را انجام بدهند.
۵- سرگیجه در هنگام ورزش و فعالیت
گاهی اوقات ممکن است خانمها در حال ورزش کردن احساس سرگیجه کنند و یا از هوش بروند که این میتواند به دلیل عرق زیاد، کم شدن مایعات بدن و غلیظ شدن خون رخ بدهد.
۶- ترشحات بارداری
ترشحات بارداری هم در ماههای آخر بارداری طبیعیاست. اما آبریزش واژن و خونریزی واژینال به هیچوجه طبیعی نیست و خانمها باید فورا به بیمارستان منتقل شوند.
کارهای ممنوع در دوران بارداری
کارهای ممنوعه در بارداری که اصلا نباید انجام دهید چیست
منبع : نی نی سایت/سلامتیسم