نگهداری از نان تست و لواش و باگت | نگهداری نان در فریزر
نان یکی از مواد غذایی مهم و حیاتی که همواره نحوه صحیح نگهداری آن مورد توجه بوده است. در ادامه با نکاتی آشنا میشویم که نان ماندگاری بالاتر و با کیفیت تری داشته باشد.
نگهداری از نان تست
نگهداری از نان , نان یکی از قدیمیترین غذاهایی است که بشر آنرا تهیه نموده است.
تاریخچه آن به اواخر عصر حجر بر میگردد.
آن زمان بود که برای اولین بار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمیر به دست آمده را میپختند.
معمولاً از آرد گندم در تهیه نان استفاده میکنند، چون میزان گلوتن آن بسیار زیاد است (که سبب حالت اسفنجی و تردی نان میشود)
اما گاهی آرد گندم سیاه، جو، ذرت و جو دوسر هم یا به تنهایی یا مخلوط با آرد گندم در تهیه نان به کار میروند.
نان یکی از مواد غذایی است که اگر به صورت صحیح و درست نگهداری نشود به سرعت فاسد شده و کپک می زند.
نگهداری اصولی نان
۱ـ اگر نان تان زود کپک میزند باید بدانید یکی از مهمترین دلایل آن این است که نانهای داغ را روی هم قرار داده اید.
۲- قبل از سرد شدن کامل نانها، آنها را نباید دسته بندی و داخل نایلون یا پارچه گذاشت، چرا که باعث خمیر شدن و فساد زودرس نان میشود.
۳ـ هیچ چیز جای نان تازه را نمیگیرد، سعی کنیم به اندازه نیاز روزانه نان بخریم، خرید زیاد نان یکی از دلایل افزایش ضایعات نان است.
۴- نان را اگر در یخچال بگذارید فرآیند کهنه شدن اش سریعتر اتفاق می افتد.
در فریزر هم گرچه ممکن است با گرم شدن دوباره تازگی اش را به دست آورد، ولی برخی خواص آن از بین می رود.
۵ـ هنگام خرید نان بهترین حالت قرار دادن آن در یک پارچه است نه نایلون! نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوعتر و ماندگارتر خواهد
بود.
۶ـ نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرفکننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
۷ـ در ایجاد ضایعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوایان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تاثیرگذار است.
نگهداری از نان لواش
نگهداری نان در فریزر :
_ برای نگهداری نان در فریزر لازم است نان خریداری شده کاملا خنک شود، به قطعات کوچک و مناسب تقسیم گردد و پس از قرار دادن در کیسههای پلاستیکی مناسب در حداقل زمان ممکن به فریزر انتقال یابد.
_ برای مصرف نیز مقدار مورد نیاز را از بسته خارج کنید و برای خروج از حالت انجماد در بسته پلاستیکی و در محیط اتاق یا آشپزخانه قرار دهید. بهتر است درب بسته نان به صورت باز باشد تا رطوبت محتوی بسته اجازه خروج داشته باشد.
_ اگر نان قبل از بستهبندی خنک نشود، به دلیل تعریق رطوبت موجود در نان، پوسته نان بستهبندی شده حالت خیس و مرطوب به خود میگیرد و محیطی مناسب برای رشد کپک ایجاد خواهد شد. علاوه بر این باعث بیات شدن زودرس، افزایش ضایعات نان و ایجاد بیماری گوارشی میگردد.
_ در فرآیند انجماد همیشه توصیه میگردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امکان به صورت کامل ( برش نخورده ) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش مییابد.
_ زمانی که قطعات کامل یا بریده شده نان در بستههای پلاستیکی برای فریز کردن آماده میشوند، خارج نمودن هوای موجود در کیسه یا بسته مربوط به نگهداری نان، روند بیات شدن و همچنین تشکیل کریستالهای یخ را کاهش میدهد و طبیعی است که نان نگهداری شده پس از خروج از حالت انجماد، شادابی بافت و مزه خود را بیشتر حفظ خواهد نمود.
چگونه به وسیله فر یا مایکروویو نان را از حالت انجماد خارج نماییم؟
الف) خروج از انجماد در فر :
در موارد ضروری و نیاز فوری میتوان نان فریز شده را از بستهبندی خارج نمود و برای گرم شدن، آن را مستقیما در فر قرار داد که طبیعی است در این حالت، نان خشکتر از حالت طبیعی خواهد بود، ولی برای این امر لازم است ابتدا نان از بسته پلاستیکی خارج شده و به طور کامل در یک لفاف آلومینیومی پیچیده شود و سپس در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد، برای مدت حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه (بسته به حجم قطعه نان) قرار بگیرد.
ب ) خروج از انجماد در مایکروویو :
خروج از انجماد نان با بهرهگیری از مایکروویو نیز میسر است که در این حالت، به دلیل انتقال مولکولهای آب، خروج از انجماد صورت میگیرد و با توجه به زمانهای انتخابی کنترل شده، میتوان نانی بسیار ترد، نرم و یا مرطوب و بعضا خمیری و لاستیکی به دست آورد.
نگهداری از نان باگت
نگهداری از نان تست و لواش و باگت | نگهداری نان در فریزر
منابع
beytoote.com
persianv.com