دوران بارداری

زخم یا شقاق سینه | علل و راه های درمان

زخم یا شقاق سینه : درمان های زخم سینه در شیردهی چیست ؟ درمان های خانگی شقاق سینه چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره دوران بارداری ، علل و راه های درمان خانگی زخم یا شقاق سینه در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 

پماد شقاق سینه

درمان شقاق سینه با عسل ، زخم یا شقاق سینه

 

 

شقاق پستان در شیردهی، علائم تا درمان

شقاق سینه چیست؟، علت شقاق و زخم نوک سینه در زنان شیرده چیست؟، بهترین درمان شقاق سینه در زنان چیست؟ شقاق سینه یا شقاق پستان نوعی زخم، شکاف و یا تحریک شدگی نوک پستان می باشد. بروز شقاق سینه در شیردهی شایع می باشد. خیلی از خانم ها عنوان می کنند که شقاق نوک سینه به قدری در آن ها آزار دهنده می گردد که سبب قطع شیردهی می شود. شقاق سینه علاوه بر شیردهی در بین ورزشکارانی مانند دوندگان نیز شایع است، زیرا آن ها مستعد عرق سوز شدن در ناحیه نوک پستان می باشند. اگر در مواردی که عفونت رخ داده باشد، درمان شقاق سینه در شیردهی می تواند به راحتی در خانه انجام شود.

 

همچنین شما می توانید در مقاله های که قبلا به درخواست شما در سایت رسانه دکتر سلامت با موضوع علت و انواع ترشحات سینه در زنان، سینه زنان و درمان ورم سینه ها و روش های بزرگ کردن سینه قرار داده شده است، را مطالعه فرمایید.

 

علائم شقاق سینه

علائم شقاق سینه می تواند در یک یا هر دوی سینه ها اتفاق بیفتد. علائم شقاق سینه به لحاظ شدت و دوره متفاوت می باشد. عمده ترین علائم شقاق سینه عبارت است از:

– قرمزی

– زخم

– عرق سوز شدن یا ظاهر خشک نوک سینه ها

– پوسته پوسته شدن

– عفونت

– خونریزی

– ترک یا زخم های باز (شکاف نوک سینه)

– درد و احساس ناراحتی

 

علل ایجاد شقاق سینه:

– در خانم هایی که در دوران شیردهی قرار دارند، شقاق سینه ها معمولا ناشی از موقعیت یا پوزیشن نامناسب حین شیردهی می باشد. مشکلاتی در مکیدن یا گرفتن نوک سینه توسط نوزاد نیز می تواند در ایجاد شقاق نوک سینه دخالت داشته باشد.

 

– در ورزشکاران، شقاق نوک سینه ناشی از عرق سوز شدن و اصطکاک در نوک سینه ها می باشد. تحریک نوک سینه ها می تواند در برخی ورزشکاران به اندازه ای عمیق شود که منجر به ایجاد زخم های باز، عفونت و خونریزی شود.

 

درمان شقاق سینه در شیردهی

در اغلب موارد شما می توانید شقاق سینه را در منزل درمان کنید. راه های بی خطری برای درمان شقاق سینه در شیردهی وجود دارد که در ادامه بدان اشاره خواهیم کرد.

– خانم های شیرده می توانند از پماد های غیر نسخه ای (پماد شقاق سینه) روی نوک سینه خود بعد از شیردهی استفاده کنند. در هر نوبت مقدار اندکی از این پماد را می توانید روی نوک سینه خود قرار دهید. بنابراین یک تیوب پماد به مدت طولانی برای شما باقی خواهد ماند. استفاده از این محصولات برای درمان شقاق سینه در دوران شیردهی بی خطر می باشد.

 

– بعد از هر بار شیردهی می توانید با آب گرم حمام کنید. استفاده از کمپرس های مرطوب و گرم در نواحی تحت درمان می تواند به بهبود شقاق سینه کمک کند. شما همچنین می توانید پد هایی را خریداری کنید که مخصوص شقاق سینه طراحی شده اند. یا این که می توانید با استفاده از حوله ای نرم که آن را در آب گرم فرو می برید، برای خودتان کمپرسی آماده کنید و سپس آن را روی نوک سینه خود قرار دهید. هرگز از حرارت خشک استفاده نکنید.

 

– اگر نوک سینه های شما دچار تحریک شدیدی شده باشد، قبل از شیردهی می توانید مقداری شیر از آن بدوشید و به آرامی با استفاده از همان شیر نوک سینه خود را ماساژ دهید. – شیر مادر اغلب ناراحتی ناشی از شقاق نوک سینه را آرام می کند و حتی در برخی موارد می تواند محافظت آنتی باکتریال را برای آن ناحیه تامین کند.

– دوشیدن شیر همچنین می تواند میزان تحریک ناشی از شقاق سینه را تخفیف دهد.

 

– می توانید از محافظی برای نوک پستان استفاده کنید. این محافظ کمک می کند ناحیه تحت درمان محافظت شود. از ترکیبات معطر، لوسیون ها و صابون هایی که حاوی ترکیبات محرک می باشد در طول این دوران اجتناب کنید.

 

درمان گیاهی شقاق سینه در شیردهی:

می توانید از روغن نعناع برای تخفیف علائم شقاق سینه روی نوک سینه خود استفاده کنید. در تحقیقی کوچک نشان داده شد، استفاده از روغن نعناع به دلیل وجود ترکیب منتول در آن در مقایسه با شیر مادر موثر تر است و فرایند بهبود نوک سینه را تسریع می کند.

 

مراجعه به پزشک برای درمان شقاق سینه:

اگر شقاق سینه با استفاده از درمان های یاد شده برطرف نگردید و دردناک شده و حتی عفونی گردید، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر به عفونت قارچی دچار شده باشید، در آن صورت ممکن است به استفاده از داروی های ضد قارچ نیاز داشته باشید. این داروها به فرم موضعی و یا خوراکی در دسترس قرار دارند.

 

اگر شما در دوران شیردهی قرار دارید باید به خاطر داشته باشید که در اوایل روزهای شیردهی احساس درد در شما طبیعی خواهد بود. در صورتی که در شیردهی به مشکلی دارید و یا به همراهی نیاز دارید، می توانید با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می تواند نکاتی را به شما پیشنهاد دهد که برای شما بسیار مفید باشد.

 

مشکلات و عوارض شقاق سینه:

در صورتی که شقاق سینه درمان نشده باقی بماند، می تواند به ورم سینه و یا التهاب آن بیانجامد. ورم سینه ها یا ماستیت سبب ایجاد آبسه هایی در سینه می گردد که ممکن است برای درمان آن به تخلیه احتیاج باشد.

 

– به دنبال شقاق سینه درمان نشده، عفونت های سینه همچنین می تواند در اثر عوامل عفونی مانند قارچ ها تشدید شود و این در خانم های شیرده شایع می باشد. قارچ می تواند در شیر مادر رشد کند. اگر شما یا فرزندتان دچار برفک شدید، بعد از شیردهی نوک سینه خود را در آب گرم بشویید تا شیر اضافی را از روی آن پاک کنید.

 

 

 

درمان زخم سینه در دوران شیردهی

شقاق سینه چیست

 

 

– عفونت برفک در نوزادان بسیار شایع می باشد. برفک می تواند سبب ترک، درد و خارش نوک سینه ها شود و به این ترتیب شقاق نوک سینه پدید می آید.

 

پیشگیری از شقاق نوک سینه

اگر بروز شقاق سینه در شما ناشی از شیردهی باشد، در این صورت قرار گیری در موقعیت مناسب حین شیردهی می تواند به شما کمک کند. موقعیت های متعددی وجود دارد که شما و نوزادتان می توانید آن را امتحان کنید. در ادامه تکنیک هایی وجود دارد که شما را در این مورد یاری خواهد کرد:

 

– از راحتی خود اطمینان حاصل کنید. مطمئن باشید که بازوها و پشت خود محافظت مناسبی دارد و فرزند شما نیز در حالت راحت و مناسبی قرار دارد.

– اطمینان حاصل کنید که سینه های شما به نوک چانه نوزاد فشار وارد نمی کند.

 

– به آرامی با باز کردن ملایم دهان نوزاد می توانید به درستی سینه خود را در دهان نوزاد قرار دهید و پشت نوزاد خود را محافظت کنید. بینی نوزاد باید در تماس با سینه های شما باشد.

– اطمینان حاصل کنید که کل نوک سینه تا در دهان نوزاد قرار داشته باشد.

 

– اگر نوزاد شما به راحتی نتواند با نوک سینه شما مطابق شود، یا اگر شما احساس درد داشته باشید، می توانید به آرامی انگشت تان را در دهان نوزاد قرار دهید و سپس پوزیشن مناسبی را برای خود ایجاد کنید.

 

– شقاق سینه می تواند سبب ناراحتی شما گردد، اما به خاطر داشته باشید این شرایط چندان خطرناک نخواهد بود. اگر شقاق سینه با درمان های خانگی بهتر نشود و یا اگر تدریجا بدتر شود باید به پزشک مراجعه کنید، زیرا احتمال ایجاد عفونت وجود خواهد داشت.

 

– شقاق سینه در شیردهی سبب می شود تا فرایند شیردهی بسیار دشوار گردد. در خیلی از موارد شقاق سینه ناشی از شیردهی می تواند با تغییر موقعیت در حین شیردهی برطرف شود.

 

زخم نوک پستان در شیردهی

علل زخم یا ترک نوک پستان:

دلیل اصلی زخم، جویده شدن نوک پستان توسط لثه های نوزاد می باشد. وضعیت اشتباه قرار دادن نوک سینه در دهان نوزاد، مکیده شدن نوک پستان پس از خالی شدن از شیر، جدا کردن نادرست نوزاد از پستان، شستن نوک پستان با صابون، باقی ماندن مواد شوینده روی لباس تحت تماس با نوک پستان و اگزمای پوستی مادر در آن ناحیه.

البته برفک دهانی نوزاد از جمله مواردی هستند که در ایجاد زخم و تبدیل شدن آن به ترک سینه ها تاثیر گذارند.

 

روشهای پیشگیری:

ابتدا وضعیت شیردهی را بررسی نمائید. می بایست تمام هاله سینه در دهان نوزاد قرار گیرد نه فقط نوک پستان، در هر نوبت شیردهی سعی کنید از هر دو سینه استفاده نمائید با در نظر گرفتن شرایط بدنی و روحی نوزاد، زمان شیردهی را کوتاه و دفعات آن را زیاد کنید.

 

برای شستشوی سینه همان آب کافی می باشد و از صابون و شستشوی بیش از حد پرهیز نمائید.

 

بعد از پایان شیردهی، نوک پستان را پاک نکنید و اجازه دهید، سینه با مقدار کمی شیر که روی نوک آن است در تماس با جریان هوا خشک شود زیرا شیر مادر بعلت دارا بودن چربی و آنتی بیوتیک و آنتی باکتریال باعث التیام زخم و تمیزی نوک سینه می گردد.

 

در صورتیکه از پدهای سینه زیر لباس استفاده می کنید به محض مرطوب شدن آنرا عوض نمائید.

چندین بار در روز نوک سینه ها را کمپرس گرم و خشک (نه داغ و مرطوب) نمائید. بعنوان مثال می توانید از یک بطری آب ولرم استفاده نمائید. و حتی المقدور از سایش نوک سینه با لباس جلوگیری نمائید.

 

درمان زخم و ترک نوک سینه:

دقت نمائید سینه ای را که زخم شده را رها نکنید و برای چند لحظه هم شده با آن شیردهی داشته باشید، البته دراول شیردهی که مکش دهان نوزاد زیاد است از سینه ای که کمتر زخم است استفاده نمائید.

برای التیام زخم می توانید از روغن لانولین (مخصوص مادر شیرده) استفاده کرده و هر بار مقدار کمی از آنرا روی نوک سینه مالیده و اجازه دهید تا در تماس با هوا خشک شود.

 

و اگر نوزاد مبتلا به برفک دهان شده، حتما بایستی توسط پزشک ویزیت شود.

در صورت مفید نبودن روشهای ذکر شده و شدید بودن ترک و یا درد حتما به پزشک مراجعه نمائید.

 

مادران مهربان، توجه داشته باشید که نوزاد از زخم نوک سینه مادر ناراحت نبوده و به شیر خوردن ادامه میدهد وخون موجود در شیر برای نوزاد خطرناک نیست.

مهمترین نگرانی اینست که شیردهی باید با آرامش خاطر و بصورت لذت بخش برای مادر و فرزند صورت گیرد.

 

کرم شقاق سینه مس

درمان زخم سینه

 

زخم یا شقاق سینه | علل و راه های درمان

 

منبع: دکتر سلامت/ نی نی بان

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا