روان

رفتار با کودک | رفتار مناسب والدین با کودکان

رفتار با کودک : با کودکان باید چگونه رفتار کنیم ؟ تاثیر رفتار پدرو مادرها بر فرزندان چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره سلامت روان کودکان ، رفتار مناسب والدین با کودکان در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 

چگونه با کودکان رفتار کنیم

دانلود رایگان کتاب چگونه با کودک خود رفتار کنیم ، رفتار با کودک

 

 

برخورد والدین با فرزندان

پسر ۱۵ساله ام ضرورتی نمیبینه که من را از خروجش از خانه و جایی که میرود با خبر کند چطور میتوانم این ضرورت را به او تفهیم کنم؟

 

پاسخ: عمدتا در خانواده هایی که رابطه والدین و فرزندان صمیمی است، توام با احترام است و ارتباط بیشتر جنبه دوستانه دارد حرف شنوی و مسئولیت پذیری فرزندان هم بسیار یبشتر است. در هر حال شما باید خیلی محترمانه مقررات خانه را برای فرزندتان شرح دهید مثلا بیان کنید: در خانه ما ارتباطات و رفت و آمدها باید با اطلاع سایرین باشد. این قاعده و مقررات خانه ماست.

 

من هم وقتی قرار است جایی بروم حتما به مادرت اطلاع می دهم که نگران من نباشد پس شما هم به عنوان عضوی از این خانواده باید به این مقررات احترام بگذاری. طوری با فرزندتان صحبت کنید که پا به پای هم صحبت کنید و پاسخ دهید یعنی وقتی ایشان صحبت می کند شما گوش کنید و وقتی شما صحبت می کنید فرزندتان هم گوش کند. بسیار محترمانه با او صحبت کنید. با احترام زیاد به او بیان کنید که از بی خبر ماندن از او بسیار نگران می شوید و حق شماست که از سلامت وی اطمینان داشته باشید. مثلا: وقتی بی خبر از خانه بیرون می روی من و مادرت احساس بسیار بدی داریم چون نمی دانیم کجا هستی.

 

هرگز ملامت نکنید و بیشتر تمرکزتان بر روی احساسات خودتان باشد. این نوع رفتار به نوجوان تان کمک می کند تا بفهمد رفتارش چه تاثیری بر روی والدینش دارد و همچنین کمک می کند که او بدون سرزنش شدن در مورد مسایلش صحبت کند. ضمنا رابطه صمیمی خود با نوجوان تان را زیاد کنید مثلا زیاد با هم تفریح بروید، در این تفریحات زیاد با او صحبت کنید ، به او نزدیک شوید، دوستانش را بیشتر بشناسید و طوری رفتار کنید که او به شما اعتماد کند و در هنگام بروز مشکلات شما جز دوستان واقعی وی باشید. توصیه جدی دارم در مورد نحوه رفتار با نوجوان زیاد مطالعه کنید.

 

 والدین موفق و شیوه های تربیتی موثر

چگونه می توان کودک را طوری تربیت کرد تا در منزل و اجتماع برخورد خوبی داشته باشد؟ همه ما دوست داریم بچه های شاد و مودبی داشته باشیم تا در کودکی و بزرگسالی از سوی دیگران مورد احترام قرار گیرند.هیچ کس دوست ندارد که در مورد او بگویند که فرزندان بی ادب و بی تربیتی دارد.گاهی اوقات پدر و مادرها در تربیت فرزندانشان دچار افراط و تفریط می شوند کارشناسان تاکید می کنند که از تشویق و به کار بردن واژه مثبت استفاده کنیم و اگر تنبیهی هم اعمال می شود، باید متناسب با خطای انجام شده و وضعیت کودک باشد. در سایت Parenting به برخی از شیوه های تربیتی موثر اشاره شده است که در ذیل می آید.

 

 

  • چطور باید کودک را تربیت کرد؟

▪ آموزش رفتارهای قابل قبول و تعیین رفتارهای غیرقابل قبول شاید پاسخ پذیرفته شده ای برای این سوال باشد. تربیت به بچه ها می آموزد که چگونه از مقررات اطاعت کنند و به همه احترام بگذارند. این فرآیند هم تنبیه و هم پاداش را دربر دارد و هرچند که ساده به نظر می آید اما بسیار مهم و اساسی است هر یک از والدین بعضی اوقات در برخورد با مسائل مربوط به تربیت بچه ها احساس ناامیدی می کنند. والدین با دو نوع از فرزندان روبه رو هستند. نوع اول که بی ادبند و به حرف های بزرگترها توجه نمی کنند و نوع دوم که به حرف والدین توجه اما نافرمانی می کنند. وظیفه والدین آموختن اتکای به نفس، احترام و انضباط به فرزندان است. کارشناسان تربیت فرزند را به ٣ روش تقسیم می کنند:

 

الف) والدین مقتدر: آنان انتظارها و خواسته های روشنی از فرزند خود دارند و به او ابراز محبت می کنند. والدین مشکلات را با انعطاف پذیری و به طور مشترک به همراه فرزند خود حل می کنند. این روش موثرترین شیوه تربیت فرزند است.

 

ب) والدین دیکتاتور: این والدین انتظارها و خواسته های روشنی دارند اما عاطفه کمتری نسبت به فرزند خود نشان می دهند.

 

 

رفتار با کودک 5 ساله

رفتار با کودک ۷ ساله

 

 

ج ) والدین آسان گیر: محبت بیش از حدی به فرزند خود نشان می دهند و تلاش زیادی برای تربیت او نمی کنند. انتخاب روش تربیت فرزند وابستگی به نوع رفتاری که فرزند دارد، سن و سال، خلق و خو و نوع تربیتی که خود شما اعمال می کنید، ارتباط دارد. کارشناسان شیوه های ذیل را برای تربیت فرزندان توصیه می کنند:

 

▪ قدردانی از فرزند برای رفتارهای خوبش؛ بهترین راه تشویق کردنش برای ادامه دادن به رفتار خوب اوست.

 

▪ بدون نیاز به موعظه کردن؛ بگذارید فرزند نتیجه رفتار خود را تحمل کند. به عنوان مثال، با شکستن وسیله سرگرم کننده شخصی خود دیگر نخواهد توانست از آن وسیله استفاده کند.

 

▪ تکنیک های منطقی که به طور مستقیم به رفتار فرزند ارتباط دارد به عنوان مثال، به فرزند خود بفهمانید که در صورت جمع نکردن وسایل سرگرمی خود، به مدت یک هفته از آنان محروم خواهد شد.

 

  • آیا تنبیه بدنی برای فرزندان بدرفتار توصیه می شود؟

کارشناسان معتقدند، شیوه های تربیتی غیرفیزیکی نتایج بهتر و پیامدهای منفی کمتری دارند. تنبیه بدنی باعث پرخاشگرتر شدن کودک می شود. آنان با این شیوه تصور می کنند که آسیب رساندن به کسی که دوست دارند مانعی ندارد و حتی امکان دارد کنترل از دست والدین خارج شود و بر اثر شدت تنبیه به کودک آسیب برسد. برای موثر بودن اصول تربیتی، لازم است به نکته های ذیل توجه شود:

 

▪ شیوه های تربیتی باید با وضعیت کودک هماهنگی داشته باشد. موثرترین روش، پی بردن به خلق و خوی کودک است. توجه داشته باشید که هدف تبدیل کردن او به شخصی دیگر نیست.

 

▪ این روش ها را یک باره برای فرزند خود اعمال نکنید. برای فرزندان بزرگتر با توضیح دادن این روش ها، علت استفاده از آن و نتایج امیدوارکننده را بگویید. حتی می توانید از آن ها بخواهید که درخصوص پاداش و پیامدهای آن پیشنهاد دهید.

 

▪ احترام گذاشتن حتی هنگام تربیت کردن وی به او می آموزد چگونه به بزرگترها احترام بگذارد. اگر به علت از دست دادن کنترل، به او بی احترامی کردید، بلافاصله از او پوزش بخواهید.

 

▪ در صورتی که در امر تربیت فرزند خود محکم نباشید از عهده این کار برنمی آیید. به عنوان مثال اگر فرزند خود را به علتی یک هفته از تماشای تلویزیون محروم می کنید، باید روی حرف خود پافشاری کنید و در غیر این صورت در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. درخصوص روش تربیتی فرزند، والدین باید اتفاق نظر داشته باشند.

 

▪ پس از سپری شدن زمان تنبیه، از فرزند خود انتظار معذرت خواهی نداشته باشید و از سرزنش کردن او به طور جدی خودداری کنید.

 

▪ قبل از تنبیه کردن، از این که خواسته های شما را درست فهمیده یا نه؟ مطمئن شوید. انجام برخی از خواسته های والدین از توانایی فرزندشان خارج است.

 

▪ علت بدرفتاری او را جویا شوید. در صورتی که متوجه نمونه های زیادی از رفتارهای نامطلوب شدید، علت آن را جویا شوید. به عنوان مثال شاید یکی از دوستان نزدیک او از محل سکونت شما رفته و یا شاید در مدرسه مشکلی داشته باشد و یا این که مشکلاتی که در خانواده به وجود آمده، او را پرخاشگر کرده است. هرچند که این مسائل بهانه ای برای بدرفتاری نیست اما پی بردن به مشکل او و حل کردن آن ها می تواند برای حل مسائل و مشکلات او در آینده مفید باشد.

 

▪ هرچقدر هم فکر می کنید که از بهترین روش های تربیتی برای فرزند خود استفاده می کنید اما بعضی از روزها پیش می آید که به نتیجه نمی رسید. در این هنگام به خود استراحت دهید و فراموش نکنید که تربیت کودک به زمان، حوصله و تمرین زیادی نیاز دارد.

 

 

رفتار با کودک 2 ساله

رفتار با نوزادان

 

رفتار با کودک | رفتار مناسب والدین با کودکان

 

منبع: تبیان/خراسان نیوز/ بیتوته

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا