بهداشت و سلامت

افزایش قد | راهکارهایی برای افزایش قد در بزرگسالی

افزایش قد : چگونه در بزرگسالی افزایش قد داشته باشیم ؟ راهکارهای افزایش قد بعد از ۲۵ سالگی چیست ؟ در اینجا با مقاله ای درباره بهداشت و سلامت ، راهکارهای افزایش قد در بزرگسالی در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 

داروی افزایش قد بزرگسالان

حرکات کششی برای افزایش قد در بزرگسالی

 

 

راه هایی برای افزایش قد در بزرگسالی!

۱- خواب منظم و کافی:

حدود ۵۰٪ هورمون رشد مورد نیاز روزانه بدن ما زمانی ترشح می شود.

که وارد بخش عمیق خواب شده باشیم و این اتفاق نمی افتد مگر اینکه اولا ساعات خواب شبانه ما تقریبا طبق یک روال معین باشد و نیز اینکه شبها سعی کنیم زودتر بخوابیم.

 

۲- ورزش:

ورزش بعد از خواب کافی و منظم حرف اول را برای افزایش قد می زند.در حین ورزش هورمونهای رشد شروع به ترشح می کنند و به دنبال آن قد ما نیز افزایش پیدا میکند.بهترین زمان برای ورزش هر روز صبح قبل از صرف صبحانه است.

 

نکته مهم در زمینه ورزش این است که ورزش را همیشه می بایست با حرکات آهسته شروع نمایید و بهتدریج بر سرعت و شدت آن اضافه کنید و سپس به تدریج از شدت آن کم کنید.حدود پانزده دقیقه ورزش صبحگاهی برای این منظور توصیه می شود.

 

۳- شیر:

بعد از ورزش و قبل از صرف صبحانه مصرف یک یا دو لیوان شیر بسیار مفید و موثر است ودر کنار ورزش علاوه بر افزایش قد باعث استحکام استخوانها نیز می شود.بهتر است قبل نوشیدن شیر آن را شیرین نکنید و خالص میل نمایید.

 

۴- تزریق هورمون رشد:

گاهی ترشح ناکافی غده هیپوفیز سبب عدم رشد کافی و کوتاهی قد می شود و در این مواقع می بایست هورمون رشد به شخص بیمار تزریق شود.البته تزریق هورمون رشد در برخی افراد ایجاد عوارض خطرناک می کند و به همین دلیل می بایست این کارزیر نظر مستقیم پزشک متخصص انجام شود.

 

۵- عدم انجام عادات غلط :

مصرف داروهای نیرو زا قبل از سن بلوغ ، مصرف زیاد انواع چیپس و پفکها ، نوشیدن بیش از حدنوشابه های گازدار، کشیدن سیگار ، مصرف کم غذاهای حاوی کلسیم ، مصرف زیاد نمک و غذاهای شور، کم تحرکی، خواب ناکافی، زندگی در محیطهای نا آرام و داشتن استرسهای دائمی به هر دلیل ، مصرف الکل ( اتانول) به هر دلیل.

 

تمام عواملی که اشاره شد سبب پوکی استخوان و کوتاهی قد می شوند.

 

۶- مصرف مکمل های غذایی :

اگر از یک رژیم غذایی کامل هم استفاده کنید باز نمی تواند جوابگوی تمام نیازهای بدن شما باشد ، بایددر سبد غذایی خود مکمل هایی همچون کلسیم ، ویتامین B و … را بگنجانید.در حالت معمولی حداقل روزانه یک قرص مولتی ویتامین را مصرف کنید.

 

۷- هورمون رشد :

در جو دو سر و تخم کدو مقداری هورمون رشد وجود دارد و مصرف آنها می تواند به افزایش قدکمک نماید.

 

۸- جراحی:

گاهی در صورت نیاز از روش جراحی نیز برای افزایش قد استفاده می شود که با انجام عملی روی افرادکوتاه قد، به طور مصنوعی طول استخوان های درازشان را افزایش می دهند، بدین ترتیب که استخوان های پا راشکسته و محل شکستگی را به پوششی از جنس استیل متصل می کنند.

 

۹- ماساژ:

ماساژ کف پا بخصوص انگشت شست پا روشی ساده و جالب برای افزایش قد است.این کار سبب افزایش بیشتر هورمون رشد و در نتیجه افزایش قد می شود.

 

شانس افزایش قد:

شانس بسیار بالا: دختران تا زیر ۱۲ سال و پسران زیر ۱۴ سال.

 

شانس متوسط: دختران زیر ۱۸ سال و پسران زیر ۲۰ سال.

 

شانس کم: دختران بالای ۲۰ و پسران بالای ۲۳ سال.

 

یا بخت و یا اقبال: دختران بالای ۲۵ و پسران بالای ۲۸ سال.

 

از چه رژیم غذایی استفاده کنیم ؟

هر فردی که مایل است قد خود را فزایش دهد باید پروتئین مورد نیازش را هر روز و بهخصوص چند مرحله در طول روز دریافت کند.بهتر است پروتئین مصرفی از منابع پروتئین حیوانی باشد مثل : گوشت گوسفند و گاو، مرغ و ماهی، تخم مرغ و شیر.

 

در میان املاحی که برای رشد قدی لازم اند کلسیم، فسفر، منیزیم، روی و فلوئور از اهمیت ویژه برخوردار هستند.منابع کلسیم؛ لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر خامه و بستنی است.

 

فسفر و منیزیم درگوشت و دیگر منابع پروتئین و حبوبات فراوان است.فلوئور نیز در آب موجود است و آب مصرفی بایستی محتویppm 1 فلوئور باشد.تحقیقات اخیر، اذعان می دارد که مصرف روی به مقدار کافی موجب رشد قدی مناسب خواهد شد، در خاورمیانه وخصوصا ایران مصرف کم روی موجب کوتاه قدی می شود.

 

به علاوه با کمبود روی سطح توانایی های مغزی و ایمنی بدن پایین آمده و ابتلا به بیماری های مسریزیاد تر رخ می دهد.

 

توصیه متخصصان تغذیه ؛ مصرف روزانه ۱۵۰ گرم گوشت، نصف تا یک لیوان حبوبات پخته، دو تا سه لیوان شیرو لبنیات به همراه سبزیجات فراوان .

 

نوجوانانی که در سنین رشد هستند و افزایش قد خوبی ندارند می توانند با مصرف مکمل ویتامین ها واملاح، طبق دستور و مصرف هفتگی آهن، رشد قدی شان را بهبود بخشند.پس توصیه می شود کسانی که می خواهند قد بلندتری داشته باشند هفته ای یکبار جگر و دو بار غذایدریایی میل کنند و هر روز چند عدد، بادام، بادام زمینی و گردو بخورند.

 

غذاهای دریایی مثل ماهی، میگو، جگر و دانه های روغنی حاوی املاح زیادی هستند و فوائد بسیاری برای نوجوانان دارند.

 

چه ورزشهایی باعث افزایش قد می شوند :

هر چه تحرک ما بیشتر باشد گردش املاح استخوانی بیشتر خواهد بود و این مسئله به رشد قدی کمک خواهد کرد.

ورزش هایی مثل بسکتبال، والیبال، شنا، بدمینتون و تنیس برای کمک به افزایش قد بسیار مفیدند.

 

چه چیزی قد یک نفر را تعیین می‌کند؟

قد، با طیفی از عوامل تعیین می‌شود، شامل: ژنتیک، جنسیت، داروهایی خاص، تغذیه و ورزش.

 

ژنتیک، بیشترین میزان تاثیر و دخالت را در تعیین قد شما دارد. مطالعات انجام شده روی دوقلوهای همزاد نشان می‌دهد بزرگ‌ترین عامل تعیین کننده‌ی تیپ بدنی یک فرد، وراثت یا همان ژنتیک است.

 

خیلی ساده است؛ اگر والدین یک فرد، بلند قد باشند، احتمال اینکه او هم بلند قد شود بسیار زیاد است. اگر والدین، کوتاه قد باشند، احتمال اینکه فرد هم قدی کوتاه پیدا کند، بسیار زیاد خواهد بود. جنسیت هم عامل بیولوژیکی دیگری است که در تعیین قد نهایی فرد، نقش دارد. زنان به طور بالقوه، قد کوتاه‌تری نسبت به مردان دارند. یک سری از داروهای خاص هم می‌توانند در تعیین قد فرد دخالت کنند. این بیماری‌ها می‌توانند نحوه‌ی رشد فرد در دوران کودکی را تحت تاثیر قرار بدهند:

 

گیگانتیسم یا غول آسایی، دوآرفیسم یا کوتولگی، آرتریت یا ورم مفاصل، بیماری سلیاک درمان نشده، سرطان، هر بیماری که نیاز به استفاده‌ی طولانی مدت از داروهای استروئیدی دارد، سندرم دان، سندرم ترنر و سندرم مارفان.

 

تغذیه نیز روی پتانسیل قد فرد اثر می‌گذارد. داشتن تغذیه‌ای خوب شامل منابع انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، به رشد فرد کمک می‌کند و برعکس، یعنی آنهایی که تغذیه‌ی مناسب و کافی ندارند، رشد قدی خوبی هم نخواهند داشت.

 

مطالعات نشان داده با بهبود وضعیت تغذیه به مرور زمان، رشد قدی افراد هم بهتر شده است. بنابراین بچه‌هایی که رژیم غذایی سرشار از کلسیم، پروتئین و سایر مواد مغذی دارند، می‌توانند با ماکسیمم پتانسیل قد خود رشد کنند. فعالیت بدنی هم در رشد دوران کودکی و قد موثر است، چون تحرک بدنی موجب افزایش ترشح هورمون رشد می‌شود. وقتی این هورمون ترشح می‌شود، کودکی که صفخات رشد استخوانی او هنوز باز است می‌تواند رشد بیشتری داشته باشد.

 

اما، به محض اینکه صفحات رشد استخوانی بسته شوند، فرد دیگر رشد قدی نداشته و بلندتر نخواهد شد. بیشتر خانم‌ها، بین سنین ۱۴ و ۱۵ سالگی، به بلندترین قد ممکن خود می‌رسند. و بیشتر آقایان در سن ۱۹ سالگی، بلندترین قد ممکن خود را خواهند داشت. بنابراین بسیار نادر است که کسی بعد از ۱۹ سالگی، از نظر قدی رشد کند.

 

 

افزایش قد بعد از 25 سالگی

افزایش قد ۵ سانتی متر

 

 

راههای افزایش قد در بزرگسالی

هر چند کاری برای افزایش قد فرد بعد از بسته شدن صفحات رشد استخوانی‌اش نمی‌توان کرد، اما راههایی وجود دارد که بلندتر به نظر برسید.

 

تمرین ژست بدنی مناسب

وضعیت بدنی مناسب چه هنگام نشستن و چه هنگام ایستادن، نه تنها شما را بلندقدتر جلوه می‌دهد بلکه به شما کمک می‌کند از سردرد و کمر درد که معمولا ناشی از قوز کردن هستند، پیشگیری کنید.

 

برای اصلاح وضعیت بدن در حالت ایستاده باید:

. شانه‌ها را عقب نگه دارید

 

. شکم را به داخل به سمت ستون فقرات بکشید و عضلات شکم را تا حدودی درگیر کنید.

 

. سرتان با بدن‌تان در یک خط باشد.

 

. پاها را به اندازه‌ی عرض شانه‌ها باز نگه دارید

 

. زانوها را قفل نکنید

 

. وزن‌تان را ترجیحا روی قسمت جلویی کف پاهای‌تان بیندازید

 

. بازوهای‌تان به طور طبیعی طرفین‌تان رها باشند

 

برای اصلاح وضعیت بدن در حالت نشسته باید:

 

. هنگام نشستن، کف پاهای‌تان کاملا روی زمین باشند

 

. ارتفاع صندلی را جوری تنظیم کنید که ران‌ها موازی با زمین بوده و کف پاهای‌تان به زمین برسند

 

. پاهای را ضربدری روی هم نیندازید

 

. با استفاده از یک بالش کوچک یا حوله‌ای رول شده، کمرتان را حمایت کنید

 

. اجازه دهید دست‌ها و بازوها در حالت راحت قرار بگیرند

 

حفظ ژست بدنی درست کمک می‌کند فاصله‌ی مناسب بین مهره‌های‌تان حفظ شده و فرد، بلندتر به نظر برسد.

 

تقویت عضلات میان‌ تنه

داشتن میان تنه‌ای قوی به فرد کمک می‌کند وضعیت بدنی مناسبی داشته باشد و در نتیجه بلندتر به نظر برسد. عضلات میانی، شامل عضلات شکمی و عضلات کنار ستون فقرات می‌شوند. این عضلات از ستون فقرات حمایت می‌کنند. ارگ این عضلات بسیار ضعیف باشند، ستون فقرات به خوبی حمایت نشده و ممکن است فشرده شود و ضمنا قوز کرده به نظر برسید.

 

تمریناتی برای تقویت عضلات میان تنه

. پلانک: عضلات شکم را هم درگیر کنید، وضعیت بدن را شبیه وضعیت بدن هنگام بالا آمدن در شنا نگه دارید.

 

. سوپر من: روی شکم دراز بکشید، دست‌ها و پاها را بکشید و سرتان را از زمین بلند کنید و نگه دارید.

 

. کرانچ شکمی: روی کمر دراز بکشید، زانوها را خم کنید و کف پاها را روی زمین بگذارید، سر و شانه‌ها را با استفاده از عضلات میان‌ تنه، از زمین بلند کنید.

 

راههایی برای پیشگیری از کاهش قد

بزرگسالان نمی‌توانند برای افزایش قد، کار خاصی انجام بدهند اما می‌توانند برای جلوگیری از کاهش قد ناشی از افزایش سن، کارهایی بکنند. بعد از ۴۰ سالگی، فرد ممکن است به ازای هر دهه از عمرش که می‌گذرد، به دلیل پوکی استخوان، فشردگی ستون فقرات و سایر علت‌ها، حدود دو تا سه سانتیمتر از قدش را از دست بدهد، که به مرور زمان، کاهش قد چشمگیری خواهد بود.

 

برای غلبه بر کاهش قد ناشی از بالا رفتن سن:

. تغذیه‌ی کافی شامل کلسیم فراوان داشته باشید

 

. برای مبارزه با کاهش توده‌ی عضلانی ناشی از افزایش سن، تمرینات با وزنه را مرتبا انجام دهید

 

. بدن‌تان را هیدراته نگه دارید

 

. سیگار نکشید

 

. به مقدار کافی استراحت کنید.

 

 

افزایش قد بعد از بسته شدن صفحات رشد

افزایش قد در سنین بزرگسالی

 

افزایش قد | راهکارهایی برای افزایش قد در بزرگسالی

 

منبع : برترین ها / سلامتی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا